sebek02 Napisano Luty 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2005 po zaistnalowaniu phpmyadmin i odpaleniu go ciagle wywala mi taki error : Welcome to phpMyAdmin 2.6.1 phpMyAdmin tried to connect to the MySQL server, and the server rejected the connection. You should check the host, username and password in config.inc.php and make sure that they correspond to the information given by the administrator of the MySQL server. Error MySQL said: #1251 - Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client mysql 4.1 , php 4 , wiec za stara wersja nie moze byc ...a ja juz nie mam pojecia co jest nie tak :(Help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2005 Client does not support authentication protocol requested by server; W config.inc.php masz linijke $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] - wpisz tam http i wtedy sprawdz. Kieruj się tą dokumentacją. PS. Polecam też przejście na php 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek02 Napisano Luty 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2005 probowalem zrobic z http i wpisalem login i pass z conifga ( ktore sa wyzej ) i nic nie poszlo problwaem tez logowac sie jako root tez nic... a jak loguje jako user mysql tez nie idzie ( spod usera mysql ospalonego mam mysql ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Luty 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2005 A logowanie z klienta mysql o nazwie mysql Ci sie udaje polaczyc? Dodatkowo masz paczki do polaczenia z mysql'em dla php (i chyba pache'a) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek02 Napisano Luty 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2005 tak bez problemowo potem jak sprawdzam komendami czy dziala to pisze ze mysqld is alive czy jakos tak co na linux.pl pisalo ze dziala wszystko wiec musi dzialac ;D tylko teraz kwestra dlaczego phpmyadmin nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi