dr.www Napisano Luty 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2005 Witam. Wiem, ze temat ten byl walkowany wielkrotnie, ale mimo ze przeczytalem posty i arty to netu dalej nie mam. Wiec tak korzystam z Feodry 3 jadro 2.6.9-1-667, konfiguratora speedtouchconf-25-01-2005. Zaraz po instalacji systemu standardowo rozpkowuje speedtuchnonf'a dorzucam do katalogu alacdusl.sys i wpisuje sh speedtouchconf.sh Nastepnie podaje wszykie dane typu login haslo itp. Wszystko pieknie idzie, SUCESS,SUCESS W koncu pokazuje sie cos takiego "FATAL Module usbcore not found You have a default router: 213.252.185 (removing it for you)" Dobra to czytalem ze nic powaznego, ale dalej: "Cannot ping www.google.com - trying steveparker.org by numeric IP connect: Network is unrechable I can't ping without DNS cat: /etc/resolv.conf - nie ma takiego pliku cat: /etc/ppp/resolv.conf - nie ma takiego pliku" :shock: :shock: No i nie wiem co mam robic podejrzewam ze nie mam tego resolv.conf, wiec wchodze najpierw do etc i rzeczywiscie nie ma, potem do /etc/ppp/ tez nie ma. Wiec to jest prawdobodnie przyczyna, ale nie jestem pewien. Prosze o pomoc oraz (jesli to to) budowe tego resolv.conf. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Luty 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2005 Plik /etc/resolv.conf zawiera liste dnsow. U mnie jest tak: [olek@medionak docs]$ cat /etc/resolv.conf search insa-rouen.fr nameserver 80.10.246.1 nameserver 80.10.246.132 nameserver 194.254.19.131 [olek@medionak docs]$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi