dr.www Napisano Luty 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2005 Witam Mam problem z zainstalowaniem fluxboxa 0.9.10 sciagnalem najnnowsza wersje w postacie rpmu, wpisalem rpm -i (nazwa pliku) i wyswietlio mi: ........ "błąd: Niespełnione zależności: libstdc++.so.5 jest wymagany przez fluxbox libstdc++.so.5(CXXABI_1.2) jest wymagany prez fluxbox libstdc++.so.5(GLIBCPP_3.2) jest wymagany przez fluxbox" Pomozcie Z tego co wiem brakuje jakiiś bibilotek, jesli mozecie napiszcie w miare dokladny proces isntalcji w raz z podstawowa konfiguracja. Z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Luty 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2005 podstawy się kłaniają: wchodzisz na http://rpm.pbone.net/ i zaznaczasz "Szukanie rpmów zawierających podany plik (1) np. libhistory.so " i wpisujesz nazwe pliku ktory ci potrzeba. I instalujesz rpm -ihv albo, dla leniwych: instalujesz apt-get i pozniej za jego pomoca (lub synaptica ) instalujesz fluxboxa (ja go mam w moich repozytoriach w wersji 0.9.11-1) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.www Napisano Luty 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2005 ok, juz mam zainstalowanego i dobrze dziala tylko nie wiem jak zrobic by byl domyslnym xmanagerem bo za kazdym razem musze brac sesja -> fluxbox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi