alvaro Napisano Kwiecień 14, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2004 Mam pytanie. Co zrobic zeby mi automatuznie ladowal radiowke. Na poprzedniej instalacji ladowal ale tyle namieszalem ze nie wiem dlaczego. Teraz zrobilem tak jak opisalem. Siec dziala ale za kazdym razem trzeba aktywowac w SystemTools i nie bardzo wiem co zrobic zeby ladowal automatycznie. w /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 zmienilem ONBOOT na yes uruchamianie przy starcie konczy sie jednak niepowodzeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Kwiecień 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2004 Mam pytanie. Co zrobic zeby mi automatuznie ladowal radiowke. Na poprzedniej instalacji ladowal ale tyle namieszalem ze nie wiem dlaczego. Teraz zrobilem tak jak opisalem. Siec dziala ale za kazdym razem trzeba aktywowac w SystemTools i nie bardzo wiem co zrobic zeby ladowal automatycznie. w /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 zmienilem ONBOOT na yes uruchamianie przy starcie konczy sie jednak niepowodzeniem tak tylko zapytam - a czy radiówkę masz jako eth0 ? Bo pisałeś o klockach jak się zapomni o numerze pod którym jest radiówka. Czy nie używasz do ładowania jakichś wpisów w rc.local ? - bo one są uruchamiane na końcu. Podejrzewałbym jeszcze brak osławionego depmod -a - może moduły nie potrafią się automatycznie załadować. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alvaro Napisano Kwiecień 14, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2004 tak tylko zapytam - a czy radiówkę masz jako eth0 ? Bo pisałeś o klockach jak się zapomni o numerze pod którym jest radiówka. Jest - stosuje sie do swoich zalecen Czy nie używasz do ładowania jakichś wpisów w rc.local ? - bo one są uruchamiane na końcu. Nie mam pojecia. Zeby wlaczyc neta wchodze na SYSTEM TOOLS - NETWORK DEVICE CONTROL W tym okinku ACTIVATE nie dziala jesli na nie nacisne wysypuje mi blad taki sam jak przy ladowaniu sie systemu axc100_pci device eth0 does not seem to be present delaying initialization Musze wejsc do CONFIGURE i tam wcisnac ACTIVATE a wtedy pojawia sie okienko Cannot get driver : Operation not supported Mimo wszystko aktywuje polaczenie i internet dziala Gdzies cos jest jeszcze potrzebne ale nie bardzo wiem co. Narazie sie tym nie zajmuje bo musze sie zabrac za to co bede mial na obronie. Net narazie dziala tyle ze sam musze go uaktywniac za kazdym razem. Jak ktos cos wymysli niech sie dopisze Podejrzewałbym jeszcze brak osławionego depmod -a - może moduły nie potrafią się automatycznie załadować. Slawnego depmod - a nie robilem w poprzedniej instalacji a mimo to sieciowka sie uruchamiala przy starcie systemu wiec jest na to inny sposob Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Kwiecień 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2004 Narazie sie tym nie zajmuje bo musze sie zabrac za to co bede mial na obronie. Udanej obrony ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danny Napisano Grudzień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2006 Cofam wczesniejsze pytanie Zamiast options acx100_pci use_eth_name_1 debug=0x01 firmware_dir=/lib/modules/acx100_fmwe alias eth0 acx100_pci mozna dopisac: options acx100_pci use_wlan_name_1 debug=0x01 firmware_dir=/lib/modules/acx100_fmwe alias wlan0 acx100_pci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi