Skocz do zawartości

Firefox Odinstalowanie

larch

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy można odinstalować, całkiem, łącznie z wszytskimi plikami configuracyjnymi ( jestem zielony w Linuxi ) Firefoxa.(_ściągnołem_ → ściągnąłem) ORT najnowszą wersje przeglądarki, format pliku to tar.gz.Ale chciałbym to zainstalować tak jakby to było w systemie.WIem że dotyhcczasowy Firefox jest w /usr/lib/FIrefox...

Da się to zrobić w taki sposób.Nie chcę instalować tego w swoim katalogu domowym.Fajnie by było żeby po instalacji wersja Firefox-a się podmieniła z tą nową i żeby wszyscy użytkownicy, tak jak teraz, klikając na ikonke Firefoxa, lub uruchamiająć ją z konsoli, wystartowała ta wersja tar.gz.

Mam nadziieje że wyraziłem się dość precyzyjnie :D

dzięki za wszelką pomoc

To jaką ty masz na razie wiersję firefoxa w systemie???

Nie prościej zainstalować nową wersję z rpm-a??? Bo znając życie będziesz musiał doinstalować kilka programów żeby skompilować firefoxa.

Popieram, zainstaluj z (_rpm'a_ → RPM-a) ORT, a jezeli chcesz miec polskiego, to tylko pliki jezykowe dociagnij.

A tajk na marginesie, to skad wiesz ze zrodlo sciagnal ?? moze binarke, wiec kompilowac nie musi :)

po co od razu odinstalowywać ???

mnie wystarczyło postąpienie wg następującej instrukcji:

Interesuje nas Firefox w wersji 1.0 w FC3

1. Ściągamy langpack z http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/fir...6/xpi/pl-PL.xpi

2. Instalujemy go przez File->Open file

3. W pasku adresu wpisujemy: about:config

4. Znajdujemy: general.useragent.locale i zmieniamy jego wartość z en-US na pl-PL

5. Po restarcie przeglądarki powinno wszystko śmigać.

odpowiedź pochodzi z wątku: lokalizacja firefoxa

wielkie dzięki.Też wolałbym rpm-a, ale gdzie można go znaleźć, na www.firefox.pl jest tylko tar.gz:(

zaintersuj sie apt/yum, a takze rpm.pbone.net itp. a najbardziej to z www.wszystko.tk ;]

pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...