primo Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Czy istnieje coś takiego w (_linuxie_ → Linuksie) ORT ?? Znaczy się wiem, że jest, ale jak to działa ?? Instalując program, odpowiednik dc z windy o nazwie Valknut - nie ma możliwości ustawienia mnie jako activ, chociaż mam swoje ip i nie jestem podłaczony do sieci lokalnej. Czy w firewalu trzeba coś przestawiać, na wzór windy która blokowała te połączenia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Jasne, że trzeba. #" Akceptujemy pakiety NEW na naszym porcie 4662 i 4672 udp z sieci." $IPTABLES -A INPUT -i $EXTDEV -p tcp --dport 4662 -m state --state NEW -j ACCEPT $IPTABLES -A INPUT -i $EXTDEV -p udp --dport 4672 -m state --state NEW -j ACCEPT Oczywiście musisz ustawić porty na jakich nasłuchuje program. Możesz również dodać nr portów jakie ma wpuszczać przy pomocy "Konfiguracji Poziomu Bezpieczeństwa" START -> Ustawienia systemowe -> Poziom bezpieczeństwa Nie stosowałem tego więc nic więcej na ten temat nie wiem. p.s. Więcej na temat (reguł) iptables w moich poprzednich postach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi