primo Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Witam, jakich kolorów nabrał mój dzień z samego rana jak doczytałem się na tym forum, że istnieje coś takiego jak synaptic. W dniu wczorjaszym wpadłem na apt-get i to już uczyniło mój dzień piękniejszym, a synaptic.... uff dużo by gadać. ale przy uruchamianiu synaptica w terminalu wyskakuje mi coś takiego: (synaptic:6114): Gtk-CRITICAL **: file gtkwidget.c: line 2041 (gtk_widget_hide): assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed od razu takie pytanie do konta roota. Kiedy jestem zalogowany jako zwykły użytkowni to będąc na czas instalacji poprzez su zalogowany jako root "odbezpieczam" system w ten sam sposób jakbym był zalogowany przy starcie systemu ?? Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Kiedy jestem zalogowany jako zwykły użytkowni to będąc na czas instalacji poprzez su zalogowany jako root "odbezpieczam" system w ten sam sposób jakbym był zalogowany przy starcie systemu ?? Raczej nie, jak się zalogujesz przez " su - " to to bedzie to samo. Ale jak tylko przez su bez kreski to tylko uzyskujesz prawa do zapisu/odczytu. nie podłącza cię do wszystkich sciazek w systemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primo Napisano Luty 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2005 no a wie ktoś coś na temat trapiącego mnie błędu: (synaptic:6114): Gtk-CRITICAL **: file gtkwidget.c: line 2041 (gtk_widget_hide): assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Luty 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2005 Witam Spróbuj dać ALT+F2 dalej wpisz console i następnie synaptic. Zobaczysz jakich bibliotek Ci brakuje. Dociągnij je sobie yumem i zainstaluj. Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2005 no a wie ktoś coś na temat trapiącego mnie błędu: (synaptic:6114): Gtk-CRITICAL **: file gtkwidget.c: line 2041 (gtk_widget_hide): assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed A działa Ci bez problemu Synaptic? Jeśli tak, to nie masz się czym przejmować. Takie rzeczy czasami się zdzarzają - biblioteki zmieniają API i potem programy trzeba do nich dostosowywać. Najlepiej takie komunikaty wysyłać do twórców programów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi