cadillac Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 witam mam problem z lista utworkow w xmms'ie chodzi o to ze jak dodaje jakies pliki lub cale foldery to na liscie pojawiaja sie nazwy takei ja kw folderze a zawsze bylo tak ze ta lista sie aktualizowala min pojawial sie czas (dlugosc) kazdej mp3 a teraz wszystko zostaje tak jak by niebylo zadnego pliku (nieaktualizuje sie mp3 -tytul i czas) mozliwe ze poprostu wylaczylem ta opcje bo ostatnio cos sprzeralem w ustawieniach ale teraz nie widze tej opcji drugie pytanie dotyczy archiwpw ACE. W jaki sposob rozpakowac to archiwum bo fileroller nie radzi cobie z tym rodzajem kompresji. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Witam. Nie jestem pewien, czy o to ci chodzi, ale odczytywanie informacji przez xmms jest zalezne od tego co wybierzesz w: Opcje -> Ustawienia -> Opcje -> Odczytuj informacje (pierwsza pozycja od góry). Może tam coś zdziałasz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cadillac Napisano Luty 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 faktycznie te opcje dotycza listy ale u mnie w kazdym przypadku ( na zadanie przy odczycie przy odtwarzaniu) xmms zachowuje sie tak samo czyli aktualizuje piosenke dopiero wtedy gry sie ja wlaczy KozaK masz jescze jakis pomysl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Hmm... U mnie ta opcja jest ustawiona na "przy odczycie" i działa. Jeśli chcesz mogę Ci wysłać na maila mój plik konfiguracyjny do xmms'a. Może będzie działać tak jak chcesz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cadillac Napisano Luty 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 ok [email protected] z gory dzieki btw wiesz moze co zrobic z plikami ACE ? bo nie moge sobie poradzic z ich rozpakowaniem pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Mail już poszedł. W międzyczasie dowiedziałem się jak rozpakować archiwa ace (jak to ktoś na tym forum często powtarza: "google.pl twoim przyjacielem jest" . Trzeba zainstalować pakiet unace (najlepiej chyba przez synaptic - od razu znalazł i zainstalował). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cadillac Napisano Luty 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 hmm niestety nie zadzialło :/ hmm wszystkei mp3 mam na partycji fat32 moze w tym tkwic problem ? co do ace ograniczylem sie tylko do uruchomienia synaptic'a i wyszukania ciagu znakow "ace" ale nieznalazlo mi tego czego szukalem wiec zpaytalem na forum dzieki za pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 hmm niestety nie zadzialło :/ hmm wszystkei mp3 mam na partycji fat32 moze w tym tkwic problem ? W tym raczej nie, bo moje mp3-ki też są na partycji fat32 i doczytuje się normalnie przy wrzucaniu na listę. Może spróbuj zrobić update xmms'a i może na wszelki wypadek xmms-mp3. Jak to nie pomoże, to nie wiem co. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 faktycznie te opcje dotycza listy ale u mnie w kazdym przypadku ( na zadanie przy odczycie przy odtwarzaniu) A zaznacz opcję "na żądanie" i sprawdz wtedy. Dla pewniości przeładuj też xmms'a. Po najechaniu na tę opcję wnioskuje, że to to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cadillac Napisano Luty 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 a wiec update nic nie pomogl sporbuje jeszce wywalic wsyzstko i jescze raz zainstalowac moze to cos pomoze . jak to nie zadziala to nie wiem co to mozebyc, najlepsze jest to ze Fedore mam od jakis 2 no moze 3 tygli a dotejpory wszystko bylo ok tylko jakos wczoraj cos sie spieprzylo :/ ehhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Jeszcze co do update'u. W katalogu ~/.xmms masz ustawienia swojego playerka, ale jak go usuniesz np. poprzez rpm -e, to katalog ten z ustawieniami pozostaje. Więc najpewnij będzie go też skasować i wtedy sprawdzić. Jak nie pomoże, to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cadillac Napisano Luty 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 okej zadziałało :] wielkei dziek iza pomoc pozdrowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi