Skocz do zawartości

Xmms I Lista Utowrkow Oraz Archiwum *.ace

cadillac

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem z lista utworkow w xmms'ie chodzi o to ze jak dodaje jakies pliki lub cale foldery to na liscie pojawiaja sie nazwy takei ja kw folderze a zawsze bylo tak ze ta lista sie aktualizowala min pojawial sie czas (dlugosc) kazdej mp3 a teraz wszystko zostaje tak jak by niebylo zadnego pliku (nieaktualizuje sie mp3 -tytul i czas) mozliwe ze poprostu wylaczylem ta opcje bo ostatnio cos sprzeralem w ustawieniach ale teraz nie widze tej opcji :)

drugie pytanie dotyczy archiwpw ACE. W jaki sposob rozpakowac to archiwum bo fileroller nie radzi cobie z tym rodzajem kompresji.

pozdrawiam

Witam.

Nie jestem pewien, czy o to ci chodzi, ale odczytywanie informacji przez xmms jest zalezne od tego co wybierzesz w:

Opcje -> Ustawienia -> Opcje -> Odczytuj informacje (pierwsza pozycja od góry).

Może tam coś zdziałasz

Pozdrawiam

Hmm... U mnie ta opcja jest ustawiona na "przy odczycie" i działa.

Jeśli chcesz mogę Ci wysłać na maila mój plik konfiguracyjny do xmms'a. Może będzie działać tak jak chcesz.

Pozdrawiam

Mail już poszedł.

W międzyczasie dowiedziałem się jak rozpakować archiwa ace (jak to ktoś na tym forum często powtarza: "google.pl twoim przyjacielem jest" :). Trzeba zainstalować pakiet unace (najlepiej chyba przez synaptic - od razu znalazł i zainstalował).

Pozdrawiam

hmm niestety nie zadzialło :/ hmm wszystkei mp3 mam na partycji fat32 moze w tym tkwic problem ?

co do ace ograniczylem sie tylko do uruchomienia synaptic'a i wyszukania ciagu znakow "ace" ale nieznalazlo mi tego czego szukalem wiec zpaytalem na forum dzieki za pomoc

pozdrawiam

hmm niestety nie zadzialło :/  hmm wszystkei mp3 mam na partycji fat32 moze w tym tkwic problem ?

W tym raczej nie, bo moje mp3-ki też są na partycji fat32 i doczytuje się normalnie przy wrzucaniu na listę.

Może spróbuj zrobić update xmms'a i może na wszelki wypadek xmms-mp3. Jak to nie pomoże, to nie wiem co.

Pozdrawiam

faktycznie te opcje dotycza listy ale u mnie w kazdym przypadku ( na zadanie przy odczycie przy odtwarzaniu)

A zaznacz opcję "na żądanie" i sprawdz wtedy. Dla pewniości przeładuj też xmms'a. Po najechaniu na tę opcję wnioskuje, że to to :unsure:

a wiec update nic nie pomogl :( sporbuje jeszce wywalic wsyzstko i jescze raz zainstalowac moze to cos pomoze . jak to nie zadziala to nie wiem co to mozebyc, najlepsze jest to ze Fedore mam od jakis 2 no moze 3 tygli a dotejpory wszystko bylo ok tylko jakos wczoraj cos sie spieprzylo :/ ehhh

Jeszcze co do update'u. W katalogu ~/.xmms masz ustawienia swojego playerka, ale jak go usuniesz np. poprzez rpm -e, to katalog ten z ustawieniami pozostaje. Więc najpewnij będzie go też skasować i wtedy sprawdzić. Jak nie pomoże, to nie wiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...