irkowy Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Witam, co musze zrobić aby zwykły użytkownik mógł nagrywać płyty cd/dvd bo z konta roota mogę, używam probramu k3b, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Szczerze, trzeba najpierw moze poszukac na forum bo to juz bylo nie raz. I to w dodatku po Twoim zapisaniu sie na forum. Wiec CI ulatwie zadanie i napisze ze najprostszym rozwiazaniem jest wpisac w pliku /etc/rc.local nastepujace wpis # permissions for dvd-rw driver chmod o+rw /dev/hdc :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 (edytowane) chmod o+rw /dev/hdc Hmm, ja żadnych wpisów nie robiłem, a nagrywać z konta użytkownika mogę (mam całkowicie zaktualizowany system + k3b z dystrybucji). Aha, cdrecord nie może być zsuidowany. /edit/ Przemyślałem to jeszcze raz i coś mi się wydaje, że to nie jest rozsądne rozwiązanie nadawać prawa +r zwykłym użytkownikom. Jak ktos chce, to może nadpisać firmware sprzętu :shock: Lepiej tego nie robić... Edytowane Luty 18, 2005 przez gajownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irkowy Napisano Luty 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Poszukać to ja bym i poszukal ale forum fedory to przeszukuje przez google bo tu to co bym nie wpisał w wyszykiwarce to prawie zwsze mi pokazuje że wystąpił bład a google nie zawsze wynajdzie to co trzeba. Dzięki za pomoc, pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 co bym nie wpisał w wyszykiwarce to prawie zwsze mi pokazuje że wystąpił bład A mi wszystko znajduje Ustawiłeś w opcjach żeby szukało też postów starszych niż 30-dniowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 A mi wszystko znajduje Ustawiłeś w opcjach żeby szukało też postów starszych niż 30-dniowych? Jak dla mnie, to on poprostu wpisuje słowo < niż 4-ro wyrazowe, dlatego dostaje błąd (pewnie dla tego tematu - "k3b") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Jak dla mnie, to on poprostu wpisuje słowo < niż 4-ro wyrazowe, dlatego dostaje błąd To w języku polskim są słowa czterowyrazowe? I tak dobrze, że nie szuka w naszym ulubionym szołboxie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Jak dla mnie, to on poprostu wpisuje słowo < niż 4-ro wyrazowe, dlatego dostaje błąd To w języku polskim są słowa czterowyrazowe? E tam. Każdą literówke człowiekowi wypomną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi