andriusza1 Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Witam chcialem zapytac czy moze orientuje sie ktos czy jest takie oprogramowanie dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT jakie standardowo HP dorzuca do urzadzenia wielofunkcyjnego aby mogly mi dzialac przyciski na niej no i zebym mial zapisz do PDF i OCR, tylko nie mowcie o sane bo nie ma takich fuckcji. Dziwne bo HP interesuje sie Linuksem a na plycie daje oprogramowanie tylko do Windy i Mac-a???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Wiem, że do urządzeń wielofunkcujnych HP stworzyło swoje sterowniki - hpoj i hpijs. Należało by się nimi zainteresować. ALe czy mają takie bajery, to ja nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Luty 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2005 i tu jest problem ze wlasnie nie. Mam je i szkoda ze HP nie zrobil czegos takiego na (_linuxa_ → Linuksa) ORT tylko na winde Ale mam nadzieje ze to sie szybko zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2005 Mam je i szkoda ze HP nie zrobil czegos takiego na (_linuxa_ → Linuksa) ORT tylko na winde Ale mam nadzieje ze to sie szybko zmieni Musisz jeszcze poczekać. Teraz powstaje program hplip, który ma zastąpić hpijs i hpoj → http://hpinkjet.sourceforge.net/hplip_readme.html Z wersji na wersje dodają różne funkcje (np. czyszczenie i kalibracja głowic). Wszystkiego niestety od razu nie zrobią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi