Skocz do zawartości

K3b Zagadka

andriusza1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moze mi ktos wytlumaczyc co z tym zrobic? Gdy odpalam k3b z konsoli to dziala, a jak chce go odpalic ze startu to nie moge odpalic no i pozniej juz nawet z konsoli nie moge odpalic!!! A zrobilem juz w menu /usr/bin/k3b i tez nie dziala!!!???

A co dziwne kiedy odpale k3b z menu start i kiedy sie nie odpali to juz pozniej mi nawet dvd nie dziala, nie moge zamontowac???!!!! To zagadka. Pomoze mi ja ktos rozwiazac?

Nawet jeśli udało ci się na jakimś distro tak odpalić to wiedz że nie jest to zalecane przez twórców programu  :lammer:

Pierwsze słyszę. Z tego co mi wiadomo, to robi się wszystko, żeby zwykły użytkownik mógł nagrywać płytki bez naruszenia bezpieczeństwa systemu. Można wiedziec skąd masz te informacje?

Nawet jeśli udało ci się na jakimś distro tak odpalić to wiedz że nie jest to zalecane przez twórców programu

Mi się nie udało, ja tak zawsze miałem, nic nie musiałem kombinować poprostu już tak było. Właśnie w tym momencie nagrywam płytkę i wiele już nagrałem i nie było z nimi żadnych problemów.

Hmm nikt mi widze chyba nie pomoze w moim problemie. K3b tak samo mi dziala jako root jadro mam najnowsze 2.6.10.766, K3b tez najnowsze i FC 3 a nagrywarka teac nie wiem co jest, ale to dziwne ze wychodzi nowszy system i ma problemy ze starszym sprzetem a FC2 nie miala takich problemow. Ogolnie zawiodlem sie na FC3 i chyba bede musial wrocic na 2, szkoda. Mam nadzieje ze 4 bedzie lepsza.

tak kolego sorki ze nie odpowiedzialem mam zaktualizowany caly system i takie numery nie robi mi tylko k3b, sciagnalem dosbox i tez nie dziala :( Mozesz mi jakos pomoc?

Dodam ze tak mam za kazdym razem co zainstaluje FC3, jadro mam 2.6.10.766,

k3b ver 0:0.11.14-12

Aha i jeszcze taka uwaga,gdy uruchamiam k3b wraz ze startem systemu to dziala,ale za 2minuty juz nie???

Aha i jeszcze taka uwaga,gdy uruchamiam k3b wraz ze startem systemu to dziala,ale za 2minuty juz nie???

Możesz sprawdzić czy z linni komend możesz nagrać płytkę jako zwykły użytkownik? Zrób sobie najpier obraz ISO, a potem użyj cdrecord. Jeśli to zadziała, to znaczy, że k3b jest zrypane :/

A co do tego dziwnego nieuruchamiania - wpisz:

strace k3b

i wynik umieść na jakimiś serwerze żebym mógł to zobaczyć.

Muszę przynać, że zaczyna mnie to przerastać i jak się nie uda nic wymyśleć, to albo będziesz musiał to zgłosić na http://bugzilla.redhat.com albo zapytać się na fedora-list (tam jest sporo osób znających sie na rzeczy, więc powinni Ci pomóc).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...