andriusza1 Napisano Luty 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2005 Sorry ze umieszczam to tu ale nie wiem gdzie [ciach] access("/home/andrzej/bin/tcprobe", F_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory ) access("/home/andrzej/bin/tcscan", F_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory) access("/home/andrzej/bin/transcode", F_OK) = -1 ENOENT (No such file or directo ry) lstat64("/home/andrzej/bin", 0xa2909c8) = -1 ENOENT (No such file or directory) stat64("/home/andrzej/bin", 0xa2909c8) = -1 ENOENT (No such file or directory) access("/home/andrzej/bin", F_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory) lstat64("/home/andrzej/bin", 0xa28ead0) = -1 ENOENT (No such file or directory) stat64("/home/andrzej/bin", 0xa28ead0) = -1 ENOENT (No such file or directory) access("/home/andrzej/bin", F_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory) lstat64("/home/andrzej/bin", 0xa28cc38) = -1 ENOENT (No such file or directory) stat64("/home/andrzej/bin", 0xa28cc38) = -1 ENOENT (No such file or directory) access("/home/andrzej/bin", F_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory) open("/proc/sys/dev/cdrom/info", O_RDONLY|O_LARGEFILE) = 11 fstat64(11, {st_mode=S_IFREG|0444, st_size=0, ...}) = 0 fstat64(11, {st_mode=S_IFREG|0444, st_size=0, ...}) = 0 mmap2(NULL, 4096, PROT_READ|PROT_WRITE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2005 Chyba się wszystko nie wkleiło. Z tego co pamiętam forum ma jakieś ograniczenia. Zawsze możesz na wp.pl czy interii założyć darmowe konto i tam wrzucić. To co powyżej utnę to do minimalnej postaci, bo i tak za wiele jeszcez nie wnosi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Luty 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2005 (edytowane) bo na koncu stanelo i nic nie robilo dalej a poczatku nie mialem w konsoli No i naprawilem:) Wystarczylo zmienic w fstab wpis do dvd z: /dev/hdc /media/cdrom auto pamconsole,exec,noauto,fscontext=system_u:object_r:removable_t,managed 0 0 na /dev/hdc /media/cdrom iso9660 ro,users,noauto,unhide i dziala cdrom i k3b to jest piekne, qrcze tylko nie moge odmontowac ale to co dojdzemy do tego Dziekuje wszystkim za pomoc Edytowane Luty 23, 2005 przez andriusza1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 bo na koncu stanelo i nic nie robilo dalej a poczatku nie mialem w konsoli Jakoś mnie to zaskoczyło :/ Zwykle jest jakis sygnał przerwania procesu, albo jakoś tak... No i naprawilem:) Wystarczylo zmienic w fstab wpis do dvd z: /dev/hdc /media/cdrom auto pamconsole,exec,noauto,fscontext=system_u:object_r:removable_t,managed 0 0 na /dev/hdc /media/cdrom iso9660 ro,users,noauto,unhide Gratulacje! A tak z ciekawości - w systemie masz wyłączony czy włączony SELinux? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Luty 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 Sorry ze zadam glupie pytanie ale co to jest? I gdzie tego szukac? Bo taki dobry to jeszcze nie jestem No i chyba jeszcze dlugo nie bede, naprowadz mnie prosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Luty 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 SElinux - fedora http://fedora.redhat.com/projects/selinux/ SElinux - nsa http://www.nsa.gov/selinux/ Security-Enhanced Linux - Linux o ulepszonym bezpieczeństwie. Jest to patch na jądro, który poprawia bezpieczeństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Luty 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 Dzieki, a mozesz mi cos jeszcze wytlumaczyc bo to wszystko mi tak do konca nie dziala. Powiem tak k3b i wszystko mi dziala ale przez 10 minut po uruchomieniu sprzetu, a pozniej jest tak jak na poczatku,chyba ze zamontuje plyte jakas na dvd i dziala wtedy wszystko ale dopuki doputy nie odmontuje jej, qrcze o co chodzi z tym czy to jest dlatego ze mam nietypowe dvd Pionieer 120 s ?????Juz nawet zaktualizowalem udev ponownie z tej strony ktora mi teraz podales i dalej to samo jedynie zmienilo sie to ze gdy powrocilem ustawienia w fstab takie jak byly to dziala tak jak przedtem jak zmienilem wpis grrrrrrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 Sorry ze zadam glupie pytanie ale co to jest? I gdzie tego szukac? AlienJR juz mnie wyręczył :-) Jakbyś chciał jeszce wiedzieć czy masz to włączone lub w jakim trybie pracuje, to odpal program getenforce. Powiem tak k3b i wszystko mi dziala ale przez 10 minut po uruchomieniu sprzetu To się już jedynie nadaje do zgłoszenia na http://bugzilla.redhat.com - z czymś takim się jeszcze nie spotkałem i wygląda na jakiś błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Luty 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2005 Gajownik nie mówię informacji wymyślonych z palca. U mnie komunikat o tej treści wyleciał gdy odpalałem k3b pod vidalinuksem. Pisało że zalecane jest odpalanie spod root bo daje to pełny dostęp do zasobów. Co do wersji to było t 3 tygodnie temu, progs ściągnięty przez emerge bez ~x86 czyli najnowszy uważany za stabilny przez kolesi z gentoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi