Castor Napisano Luty 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2005 nieaktualne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Luty 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2005 spróbuj mount /dev/hdc lub /dev/hdd pzdr, dodane: standardowo FC montuje napedy w /media/cdrecorder i /media/cdrecorder1 w fstab mam takie linijki: /dev/hdd /media/cdrecorder auto pamconsole,exec,noauto,fscontext=system_u:object_r:removable_t,managed 0 0 /dev/hdc /media/cdrecorder1 auto pamconsole,exec,noauto,fscontext=system_u:object_r:removable_t,managed 0 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Luty 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2005 Witam. spróbuj zamontować dany napęd komendą: mount -t udf /dev/hdX /media/cdrecorder lub mount -t iso9660 /dev/hdX /media/cdrecorder gdzie X jest literą odpowiednią dla tego napędu. Jakby to nie pomogło, to wpisz: cdrecord -scanbus żeby zobaczyć, czy ten napęd jest widoczny dla systemu (być może jest inny sposób, żeby to sprawdzić, ale ja znam taki). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmaestro Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 Mam nadzieje, ze powyzsze porady pomoga... od razu nie moge sprawdzic, maszyna jest daleko... Mam problem z dyskiem SATA i kernelem --> rozwiazanie update kernela No coz wchodze w linux rescue i.... wyskoczyl nastepny problemik aby zainstalowac nowsza wersje musze skorzystac ze CD-ROM (komp nie jest podlaczony do inetu) i nie moge do niego zajrzec moj CD-ROM jest pod /dev/hdd lecz proste mount /dev/hdd nie pomglo -> brak wpisów w fstab jest artykul co z tym zrobic, intalujac jakas latke... ale nie w przypadku pracy w rescue. jescze jedno bo pracujac w tym trybie nie chcial mi zamontowac nawet stacji dyskietek ... No i jakie mi jeszcze ruchy pozostaly?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 musze skorzystac ze CD-ROM (komp nie jest podlaczony do inetu) i nie moge do niego zajrzec moj CD-ROM jest pod /dev/hdd Tak jak Ci napisał KozaK: robisz sobie punkt montowania i montujesz dany katalog (trzeba podać wszystkie parametry) mkdir /media/cdrom mount /dev/hdd /media/cdrom Podobnie dla dyskietki -- zmieniamy tylko plik urządzenia na /dev/fd0 oraz punkt montowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmaestro Napisano Kwiecień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2005 Niestety powyższe rozwiązania nie pomogły... W końcu zmobilizowałem się, wziąłem kompa.. podpiołem do stałego łacza.... i yum wykonał co miał wykonać i za pomocą różczki problemy zniknęły.... Całkiem całkiem ta fedorka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi