Skocz do zawartości

Linux Zjechany Przez Patenty :-(

PeterJack

Rekomendowane odpowiedzi

CYTAT (SebOOl @ 10.03.2005 - 23:12)

Jak możesz to daj jakiś konkretne linki na ten temat ...

http://7thguard.net/news.php?id=4466 - warto przeczytać komentarze

http://wiki.ffii.org/SwpatcninoEn - na bierząco

Pozdrawiam

Dzieki The Structorr

Ale jak jedneg mam na wierzchu:

http://forums.gentoo.org/viewtopic-p-21792...31.html#2179231

Pytanie tylko czy Polkska społeczność Open Source będzie się wstanie odpowiedznio zorganizować - ja mam co do tego pewne obawy ....

Czemu tylko Polska. Z polityków tylko polacy i dania oficjalnie wyraziły swój przeciw. W temacie co linka zapóściłem można znaleść list oficjalny jednego z informatyków co się jawnie sprzeciwiał i sprzeciwiał. Nawet protest zorganizował. Tylko że w gre wchodzi kasa, kasa którą ludzie dla Gates'a płacą by rozwijał swój system a nie nie uczciwie konkurencję niszczył.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A może protest zamieścić na www.microsoft.com - jedngo kolesia ostatnio złapali ale jakby gruba kilko tysięczna się za to wzieła. (szkoda że narazie systemów zabezpieczeń nie znam i nic z hackingu).

ps. było by ciężko ponoć linuksa na serwerze mają.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chce opatentować system zapisu 0 i 1 stosowana w komputerach typu IBM, szukam tylko sponsora

• 4 weeks later...

Faktem jest, że jeżeli jest taki stan rzeczy, to Polski programista może wyrzucić swoje papiery, lub wsadzić je do kufra na strychu, z resztą administrator także, w tym wypadku MS utajni cały help i administracja w Win będzie odbywać się na poziomie rejestru, aby ustawić cokolwiek będzie należało wezwać Guru z USA i opłacić mu przelot klasą biznes o pensji już nie mówiąc! A polscy specjaliści, oczywiście o wiele lepsi od debili z USA, nie mogą nawet liczyć na wyjazd do krajów UE, bo tam ustawa także wytnie małe firmy i zrobi się ciasno, pozostanie im naprawdę rozważać nad zmianą kwalifikacji (ci starsi np Grabarz, Sprzątaczka, itp...), a ci co jeszcze poważnie myślą o programowaniu niestety będą musieli starać się o azyl w Chinach. Jak jeszcze ktoś zamierza w Polsce wykonywać ten zawód, to radzę teraz sięgnąć minimum po jakiś sprzęt sanitarny (oczywiście nie przyswyczajać się do niego, jak nam rzyczą koledzy z USA), i poprostu przyłączyć się do Gurników, Pilengniarek i innych skrzywdzinych już ludzi w Warszawie i zrobić porządek z tym łajnem!

PS. po zaty m życzę miłego weekendu :)

Ale największej siły na świecie (pieniądz) nie pokonamy. Wiem, że mam bardzo pesymistyczne podejście do tego tematu, ale taka jest okrutna prawda.

To wcale nie podejście pesymistyczne. Po prostu jesteś realistą. Jestem tego samego zdania. Nasz rząd wystarczająco nas przyzwyczaił do takich spraw...

Cała ta sprawa to walka z wiatrakami i jedyne, co można wygrać to czas... Ale to i tak wystarczająco dużo, żeby walczyć!

Panowie!!! Co jest grane! Nie macie się czym zajmować tylko starymi linkami? Ja już wyciągałem kasę na bilet do Warszawy! Wywaliłam graty z piwnicy aby dogrzebać się do trzonka od łopaty! W domu atmosfera jakbym szedł na wojnę! Nawet zawiadomiłem Lepera! A wy poprostu rozdrapaliście stare linki!