scipawka Napisano Luty 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2005 Witam serdecznie mam problem z uruchomieniem gnome lub kde. wyswietla się ekran powitalny, po wpisaniu uzytkownika i hasła system się gotuje i po chwili z powrotem wraca do ekranu powitalnego. to samo się dzieje gdy chcę zmienić sesję na inną - domyślnie mam ustawionego gnoma (nie działa). jedynie mogę korzystać z xfce. PS. przeszukałem różne tematy ale nie mogłem trafić na odpowiedni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2005 Najpierw sprawdź czy nie ma jakichś informacji w pliku ~/.xsession-errors. Potem spróbuj zmienić typ sesji na innym koncie, jesli dalej nic nie działa. No i na koniec takie głupie pytanie, które musze zadać: masz zainstlaowane Gnome i KDE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Luty 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2005 mialem taki problem z KDE, wyskakiwal ekran powitalny, logowalem sie, pokazal sie pulpit a potem jakis blad i wracalao do ekranu powitalnego, - okazalo sie ze nie mam miejsc na dysku (zostalo zjedzone przez pakeity zassane przez yuma ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scipawka Napisano Luty 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2005 dzięki za zainteresowanie moim postem. wracając do tematu, jak posprawdzałem różne pliki to bez przypadek cóś namieszałem i musiałem wyrzucić całą FC. były jakieś 2 pliki (uszkodzone lub zarażone?) oznaczone wykrzyknikiem i kolorem czerwonym. zrobiłem im małe kung-gu i poszło się wszystko .......! człek się na błędach uczy. Ukłony dla wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2005 dbyły jakieś 2 pliki (uszkodzone lub zarażone?) oznaczone wykrzyknikiem i kolorem czerwonym. W mc? To były symlinki bez dowiązania (broken symlinks). Trzeba było zobaczyć na co wskazują i najwyżej stworzyć/zainstalować brakujące pliki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi