Koksik1986 Napisano Luty 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2005 Mammkilka pytan do tego opisu ktory jest tutaj:::http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?showtopic=1389&hl= Dokladnie takie:: 1Co zrobic jezeli w start_net jest tylko "short preamble" ja ja w ustawieniach windy mam Long preamble bo mam dosc duza odleglosc od nadajnika???? 2 Co zrobic jakie zmiany jezeli jestem pasywny???? Robilem wszystko zgodnie z tym opisem i net nie dziala mam ta sama karte DWL 520+ i configure nie wywala zadnych bledow i mam zainstalowane wireless tools. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Luty 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2005 hmm troche dziwnie jest to opisane. Po pierwsze musisz miec skompilowane jajko z następującymi opcjami: CONFIG_NET_RADIO=y CONFIG_NET_WIRELESS=y CONFIG_SMP=n 1) Zeby sobie nie komplikowac zycia po rozpakowaniu sterownikow do katalogu /root zmieniamy nazwe nowopowstalego katalogu z sterownikami na wlan ( mv /root/acx100-0.2.0pre8_plus_fixes_45/ /root/wlan ) 2) cd /root/wlan ./Configure make cd scripts/ ./fetch_firmware <- ten skrypt sam sciagnie firmware do odpowiedniego katalogu, jesli nie masz neta zrob to recznie 3) w /root/wlan/scripts/start_net wlasciwie wystarczy jak zmienisz tylko DEBUG=0x00 sciezki dostepu i inne rzeczy beda sie zgadzac. Ewentualnie ustaw IP, GATEWAY, SSID, RATE, CHAN itd iesli trzeba. 4) odpalamy /root/wlan/scripts/start_net i po wydaniu polecenia ifconfig powinien byc widoczny interfejs wlan0. W razie czego sprawdzamy logi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi