Skocz do zawartości

Mozilla 1.7.5

shimonic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

I po raz kolejny mam problem :P

Tym raze chciałem zainstalować sobie tytułową mozillę w wersji 1.7.5, którą, oczywiście w wersji linuxowej, ściągnęłem z mozillapl.org niestety po uruchomieniu instalatora wyskakuje mi prawie puste okno (screen). Nie zrażam się tylko klikam to, co w normalnej instalacji oznaczało by 'dalej', ale... (screen). Mimo to jeszcze raz ponawiam ostatnią operację i klikam niewidoczny przycisk 'dalej', ale :D... (screen). I znów próbuję kliknąć przycisk po prawej, po czym wyskakuje mi okienko (screen).

Gdy kliknę w 'środkowy' przycisk owego okienka spowrotem powracam do obszaru pod nim i tak operacja się zapętla :/

Z góry wielkie dzięki za pomoc :)

Odpal instalator w taki sposób:
LANG=pl_PL ./mozilla-installer

Włumaczenia w instalatorze są w ISO-8859-2, a w Fedorze stadardowo wszystko jest w UTF-8.

Pomogło - zapomniałem zmienić kodowanie po nowej instalacji :/ - dzięki za przypomnienie :)

PS zaktualizuj najpierw system. Nie widzisz tego czerwonego wykrzyknika?

Widzę, tylko jakoś mało mi się widzi aktualizowanie ok. 1gb <_<

Dzięki wszystkim za pomoc :)

Pomogło - zapomniałem zmienić kodowanie po nowej instalacji :/ - dzięki za przypomnienie :)

:shock: Po co zmieniać kodowanie w systemie? Glibc, OO.o, toolkity takie jak gtk2 czy Qt wszystko wewnętrznie kodują w UTF-8 (lub w UTF32/UCS4), więc zmiana kodowania na ISO-8859-2 dodaje im dodatkowej roboty :/

http://www.redhat.com/archives/fedora-list...e/msg07852.html

Widzę, tylko jakoś mało mi się widzi aktualizowanie ok. 1gb  <_<

Część z tych aktualizacji poprawia dużą ilość upierdliwych błędów, więc raczej proponowałbym jednak zaktualizować system.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...