shimonic Napisano Luty 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2005 Witam! I po raz kolejny mam problem Tym raze chciałem zainstalować sobie tytułową mozillę w wersji 1.7.5, którą, oczywiście w wersji linuxowej, ściągnęłem z mozillapl.org niestety po uruchomieniu instalatora wyskakuje mi prawie puste okno (screen). Nie zrażam się tylko klikam to, co w normalnej instalacji oznaczało by 'dalej', ale... (screen). Mimo to jeszcze raz ponawiam ostatnią operację i klikam niewidoczny przycisk 'dalej', ale ... (screen). I znów próbuję kliknąć przycisk po prawej, po czym wyskakuje mi okienko (screen). Gdy kliknę w 'środkowy' przycisk owego okienka spowrotem powracam do obszaru pod nim i tak operacja się zapętla :/ Z góry wielkie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2005 Odpal instalator w taki sposób: LANG=pl_PL ./mozilla-installer Włumaczenia w instalatorze są w ISO-8859-2, a w Fedorze stadardowo wszystko jest w UTF-8. PS zaktualizuj najpierw system. Nie widzisz tego czerwonego wykrzyknika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Luty 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2005 Nie wiem czy to Cię zadowoli ale jak Ci nie pójdzie z tym installerem to możesz spróbować paczek do Fedory - 1.7.5 jest TUTAJ oczywiecie potrzebne są i inne paczki, do uzyskania w tym samym miejscu..... pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Luty 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2005 Odpal instalator w taki sposób:LANG=pl_PL ./mozilla-installer Włumaczenia w instalatorze są w ISO-8859-2, a w Fedorze stadardowo wszystko jest w UTF-8. Pomogło - zapomniałem zmienić kodowanie po nowej instalacji :/ - dzięki za przypomnienie PS zaktualizuj najpierw system. Nie widzisz tego czerwonego wykrzyknika? Widzę, tylko jakoś mało mi się widzi aktualizowanie ok. 1gb Dzięki wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2005 Pomogło - zapomniałem zmienić kodowanie po nowej instalacji :/ - dzięki za przypomnienie :shock: Po co zmieniać kodowanie w systemie? Glibc, OO.o, toolkity takie jak gtk2 czy Qt wszystko wewnętrznie kodują w UTF-8 (lub w UTF32/UCS4), więc zmiana kodowania na ISO-8859-2 dodaje im dodatkowej roboty :/ http://www.redhat.com/archives/fedora-list...e/msg07852.html Widzę, tylko jakoś mało mi się widzi aktualizowanie ok. 1gb Część z tych aktualizacji poprawia dużą ilość upierdliwych błędów, więc raczej proponowałbym jednak zaktualizować system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Luty 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2005 Ale na fedora.pl było w 'PORADY' spolszczenie i o tym mółiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2005 Ale na fedora.pl było w 'PORADY' spolszczenie i o tym mółiłem Tak, wiem, że coś takiego tam jest, ale IMHO to jest błędna porada (zresztą napisałem o tym tam w komentarzach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi