Zog Napisano Luty 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2005 Witam. Chciałem zainstalować Vmware Workstation 4.5.20-8848 pod Fedora Core 3. Wszystko szło dobrze do momentu uruchomienia skryptu konfiguracyjnego vmware-config.pl. Już podczas instalacji pojawiła mi sie komenda że nie mam do niego dostępu. Próbowałem go uruchomić później na różne sposoby i zawsze ta sama odpowiedź. Odinstalować tego co już zainstalowane też nie moge bo też pisze, że brak dostepu. Czy może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi i co dalej robić aby wreszcie skończyć konfigurację ewentualnie odinstalować Vmware. Dokładnie wyglada to tak: [root@Ali bin]# perl vmware-config.pl Making sure services for VMware Workstation are stopped. sh: /etc/rc.d/init.d/vmware: Brak dostępu Unable to stop services for VMware Workstation Execution aborted. [root@Ali bin]# /etc/rc.d/init.d/vmware stop bash: /etc/rc.d/init.d/vmware: Brak dostępu [root@Ali bin]# Oczywiście pliki mają atrybut wykonywalności. Pozdrawiam Zog. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2005 http://sunsite.mff.cuni.cz/pub/fedora/3/i3...ELEASE-NOTES-en i szukaj informacji o VMware (nie sprawdzałem czy działa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi