Skocz do zawartości

Komunikator

shimonic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam mały problemik. Otóż zainstalowałem GNU Gadu, ale kiedy w menu Aplikacje>Internetowe>GNU Gadu włącze je, to na kilka sekund pojawia się okienko, po czym znika i nie można nic zrobić <_<

Dodam jeszcze, że jestem świeżo po instalacji :P

(...)
(gg2:2761): Gdk-CRITICAL **: file gdkdraw.c: line 567 (gdk_draw_text): assertion  `font != NULL' failed
(...)
** (process:2763): WARNING **: Unable to read configuration file for plugin gadu -gadu
(...)
** (gg2:2763): WARNING **: Nie można odczytać pliku z konfiguracją wtyczki GUI, nie martw się
(...)
** (gg2:2763): WARNING **: Nie można odczytać pliku z konfiguracją wtyczki dockl et-dockapp
(...)
** (gg2:2763): WARNING **: Nie można odczytać pliku z konfiguracją wtyczki aaway
(...)
** (gg2:2763): WARNING **: Nie można odczytać pliku z konfiguracją wtyczki
(...)
** (gg2:2763): WARNING **: Nie można odczytać pliku z konfiguracją wtyczki
(...)
** (gg2:2763): WARNING **: Nie można odczytać pliku z konfiguracją wtyczki jabbe r
(...)
** (gg2:2763): WARNING **: Nie można odczytać pliku z konfiguracją wtyczki sms
(... 3 błędy podobne do powyższych ...)
(gg2:2763): Gdk-CRITICAL **: file gdkdraw.c: line 567 (gdk_draw_text): assertion  `font != NULL' failed
(...)
Naruszenie ochrony pamięci

Skróciłem nieco, podając tylko błędy - dodam, że zainstalowałem wszystkie paczki, które były na stronie osoby, która paczkowaniem tego programu się zajmuje oraz zainsatlowałem biblioteki zalecane przez synaptica.

dodam, że zainstalowałem wszystkie paczki, które były na stronie osoby, która paczkowaniem tego programu się zajmuje oraz zainsatlowałem biblioteki zalecane przez synaptica.

Jakto? A czemu instalowałes najpierw cos z WWW a dopiero pozniej aptem(podaj no ten adresik www tego "paczkownika", i btw. czemu nie ze strony głównej?)

Trzeba było wszystko zainstalować aptem/synapticiem.

Nie bardzo wiem co Ci doradzić oprocz usunięcia wszystkich paczek ktore zainstalowałes z WWW i synaptica i ponownej instalacji wszystkiego (tym razem wszystko z synaptica) Ew. sprobuj reinstalowac synapticiem, moze wystarczy.

PS. Na wszelki wypadek, ja mam taki wpis w sources.list

#GNU-Gadu

rpm http://apt.bzium.net fc3/i386 afrod

Źle mnie zrozumiałeś - w sources.list mam wpis do strony tego gościa, co ma paczki (ja potrzebuję - i tutaj mnie nie bij - pakietu .deb, a nie .rpm), i to właśnie synaptikiem ściągałem je - dodam, że ten wpis podany był na stronie GNU Gadu :rolleyes:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...