Sahin Napisano Luty 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2005 Witam Na poczatek wyjasnie dlaczego pytam na forum FC a nie na Gentoo. Pytalem tam juz ale nie doczekalem sie odpowiedzi, a na tym forum zawsze szybko uzyskiwalem pomoc, wiec moze i tym razem Mam problem z zainstalowaniem Gnome. Wpisuje emerge gnome i na libbonobo instalacja staje z informacja: configure: error: Library requiments (ORBit-2.0 >=2.9.2 ORBit-CosNaming-2.0 >=2.9.2 glib-2.0 >= 2.3.2 gobject-2.0 >= 2.3.2 gthread-2.0 >= 2.3.2 not met; consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you libries are in a nonstandard prefix so pkg-config can find them Jak rozwiazac ten problem :?: ----------------------------------- Dobra już mi się udało Wpisałem emerge -uD world Potem emerge orbit (wcześniej tż* instalowałem orbit, zainstalował się ale i tak go nie zauważało emerge przy emerge gnome) Potem znowu emerge gnome i idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Luty 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2005 No i masz satysfakcję, że zrobiłeś to sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi