andriusza1 Napisano Luty 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2005 witam, moze mi ktos powiedziec co mam zrobic zebym mogl ogladac to co mam na monitorze na TV? Szukalem, znalazlem i ktos tak napisal ze mi sie system powalil, moze jest jakis programik co mi to obsluzy? Bo w koncu po co mam to wyjscie na Tv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Luty 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2005 jest taki program nazywa się nvtv nie pamiętam strony poszukaj na google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Luty 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2005 http://www.silfreed.net/download/repo/pack...-1.fc3.i386.rpm Wylookałem w necie tą paczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Luty 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2005 Dzieki panowie, dzieki. Qrcze mam ta paczuszke juz sobie ja sciaglem, wyprobowalem i lipa nie umiem tego skonfigurowac czy co? No nie chce mi sie przelaczyc na TV ;( Ale dlaczego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamb111 Napisano Luty 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2005 Ja zainstalowałem sterowniki nvidii, poczytałem README ('APPENDIX I: CONFIGURING TWINVIEW' oraz 'APPENDIX J: CONFIGURING TV-OUT'), zmieniłem /etc/X11/xorg.conf, zreastartowałem X-y i działa: Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "nvidia" VendorName "Videocard vendor" BoardName "NVIDIA GeForce 4 MX (generic)" Option "TwinView" Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50" Option "SecondMonitorVertRefresh" "60" Option "MetaModes" "1280x1024, 1024x768" Option "TVStandard" "PAL-G" Option "TwinViewOrientation" "Clone" Option "ConnectedMonitor" "CRT,TV" # Option "TVOutFormat" "SVIDEO" # Option "TVOutFormat" "COMPOSITE" Option "TVOverScan" "1.0" EndSection Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Luty 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2005 Qrcze zrobilem tak, tylko ze zamiast crt wpisalalem lcd i po zrestartowaniu x ów mialem obraz tylko na TV a na monitorze nie To co trzeba zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamb111 Napisano Luty 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2005 Niestety, nie mam lcd, ale polecam jeszcze raz poczytanie README. Wydaje się jednak, że zamiast LCD trzeba wpisać DFP (ewentualnie CRT, jeśli jest podłączone do zwykłego złącza) Valid values for this option are "CRT" (cathode ray tube), "DFP" (digital flat panel), or "TV" (television); if using TwinView, this option may be a comma-separated list of display devices; e.g.: "CRT, CRT" or "CRT, DFP". NOTE: anything attached to a 15 pin VGA connector is regarded by the driver as a CRT. "DFP" should only be used to refer to flatpanels connected via a DVI port. Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Luty 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2005 no zgadza sie ma byc dfp i wpisalem to to teraz tylko dziala mi monitor to bezsensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi