atabaque Napisano Luty 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2005 (nowy problem opisany jest w kolejnym poscie) siemka..... no wiec moj pierwszy raz z linuxem jest dzis postanowiem zainstalowac fedora 3 z chip special (linux) zima 2004 no wiec pojawia mi sie okienko z napisem boot: zgodnie z prosba wciskam enter linux wyswietla zestaw blizej niezrozumialych rzedow danych (potwierdzonych OK i pojawia mi sie rewelacyjne okienko tytul okienka "cd found" i pytanko "before blebleble" i mam do wyboru OK i SKIP i tu sie pojawia zgrzyt bo nie moge niczego wybrac bo instalator mnie olewa i za zadne skarby nie reaguje na klawiature (klawiatura dziala w pierwszym okienku ) probowalem w graficznym trybie w zwyklym wpisywalem nodma, jakies noprobe i to trzecie co zalecaja ale za kazdym razem to okienko okazuje sie nie do przeskoczenia ... co zrobic? co zrobić? czy cosik jeszcze podac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Luty 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2005 a probowales zainstalowac w trybie tekstowym? Wpisz w lini boot: linux text i sprobuj czy tez sie zatrzymie w tym miejscu? A moze masz uszkodzoną plyte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atabaque Napisano Luty 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2005 heh.... no wiec z jakiegos powodu (_linuks_ → Linux) ORT widzi jedna klawiature a drugiej nie ( to sa prawie identyczne modele ta sama firma i roznica jest w malym szczegole (skroty klawiszowe jako odzielne klawisze ) update: powiedzcie mi co ja mam zrobic zainstalowalem full fedore i .... nie dziala problem polega na tym ze fedora wyswietla komunikat powitalny uruchamia dluuuuuuuuuuzsza chwile jakies cuda na kiju (cos jak winda 98 bo roku uzywania przez jakiegos cudotworce do bledow) pojawia sie przy detalach "uruchamianie pierwszego czegos" i pozostaje szary ekran....... po 5 minutach zrezygnowalem... wiecie co moglo sie stac albo jak zadzialac mam fedorke 3 celeron 720mhz 256mb swap ustawiony na 512mb jakies jeszcze info potrzebujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi