cadillac Napisano Luty 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 hi mam problem z otworzeniem filmu vcd w FC3 czy potrzebne sa jakies dodatkowe sterowniczki paczki itp ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Luty 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 Najlepiej zaopatrz się w któryś z tych programów: MPlayer http://www.mplayerhq.hu/ Xine http://xine.sourceforge.net/ MPlayer jest lepszy do odtwarzania filmów DivX/XviD a Xine do DVD i VCD. Przewaga MPlayera dotyczy dobrego wyświetlania napisów a Xine obsługi menu kontekstowego. Najlepiej programy zainstaluj przez synaptica albo coś podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cadillac Napisano Luty 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 hmm mplayera mam teraz zainstalowalem xine ale dalej nie moge odtworzyc filmu :/ z rozpaczy otwieram kazdy plik pokolji i za kazdym razem wyskakuje ten sam blad ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Luty 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 Zapomniałem powiedzieć. Nie możesz otworzyć pliku tylko "napęd". Otwórz MPlayer'a i na tylm dużym oknie z logiem kliknij prawym przyciskiem myszy i masz menu VCD. Powinno pójść. Jeżeli nie masz skonfigurowanego napędu VCD to wejdź w konfigurację(preferences) i w zakładkę Misc (Różne, inne, mieszane) i na dole masz napędy. Wystarczy wpisać odpowiednią ścierzkę do twojego napędu i ma działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cadillac Napisano Luty 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 w taki wlasnie sposob mam skonfigurowane XINE /dev/cdrom wkladam plyte z filmem i klikam sobie ladnie na vcd i nic sie nie dzieje klikam nawet vcdc i tez nic w mplayerze to samo. Robie to jako zwykly user moze trzeba uprawineinia dodac do urzadzen albo nie iwem co ? wyczerpale mjzu limit swoich pomyslow wiec pisze na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Luty 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 nie wiem czy Ci to pomoże ale ja w mplayerze mam /dev/hdd jako naped CD i /dev/hdc jako DVD (zamiast /dev/cdrom i /dev/dvd) i u mnie działa VCD bez problemu z "VCD" - "Open DIsc" pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Luty 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2005 Ja tam polecam raczej program VLC, http://www.videolan.org/vlc/download-fedora.html Jak dla mnie - nie ma lepszego!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi