pcxelja Napisano Luty 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2005 Chcę zakupić czytnik kart pamięci do komputera produkt Będę chciał go podłaczyć oczywiścię do fedory, ale niestety producent nie dołancza sterowników. Jak rozwiązać ten problem? Czy fedora będzie miała w bazie do tego sterowniki? W jaki sposób będzie system widział dodatkowe dyski? I w jaki sposób będzie można się nanie "wchodzić"? Z góry dziękuję pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Luty 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2005 Zapewniam ,że nie będzie żadnych problemów. Możesz kupować w ciemno. FC3 powinna sama wykryć i podmontować czytnik(i kto tu mówi ,że linux nie jest automatyczny ), a jeżeli tak niezrobi z jakiś dziwnych i niewyjaśnionych przycztn to ty zrobisz tak: su password: bardzo_tajne_haslo_do_archiwum_X mcedit /etc/fstab i dodasz coś w tym stylu /dev/sda1 /media/NIKON_D70 vfat pamconsole,exec,noauto,iocharset=utf8,noatime,sync,managed 0 0 Przynajmniej tak jest u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekz Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 uwazaj na 5w1 czyli czytniki na wiele roznych kart mi sie nie udalo takowego uruchomic ale jak mnie w sklepie poinformowano sa modele ktore chodza z linuxami a ten nie chodzi co oczywista okazuje sie po zakupie a nigdy przed moze kiedys doczekamy sie artykulow z napisem READY FOR LINUX ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 /dev/sda1 /media/NIKON_D70 vfat pamconsole,exec,noauto,iocharset=utf8,noatime,sync,managed 0 0 Zamiast iocharset=utf8 powinno stosować się sam wpis utf8 (więcj informacji w pliku /usr/share/doc/kernel-doc-2.6.10/Documentation/filesystems/vfat.txt - trzeba mieć zainstalowane kernel-doc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 /dev/sda1 /media/NIKON_D70 vfat pamconsole,exec,noauto,iocharset=utf8,noatime,sync,managed 0 0 Zamiast iocharset=utf8 powinno stosować się sam wpis utf8 (więcj informacji w pliku /usr/share/doc/kernel-doc-2.6.10/Documentation/filesystems/vfat.txt - trzeba mieć zainstalowane kernel-doc). A nawet nie patrzyłem bo to wygenerowała sama fedorka. Ciekawe, dlaczego z błędem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 /dev/sda1 /media/NIKON_D70 vfat pamconsole,exec,noauto,iocharset=utf8,noatime,sync,managed 0 0 Fajny aparat Troche o nim.. jest w marcowym linux magazine.. Ale to musi worek złota kosztować.. - lustrzanka cyfrowa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 /dev/sda1 /media/NIKON_D70 vfat pamconsole,exec,noauto,iocharset=utf8,noatime,sync,managed 0 0 Fajny aparat Troche o nim.. jest w marcowym linux magazine.. Ale to musi worek złota kosztować.. - lustrzanka cyfrowa :/ Paradoks. Stać mnie na lustrzankę, a na porządną płytę główną i normalne RAMy już nie Za tą lustrzankę to bym Maka kupił... Ale są cele wyższe(tj. ja nie decydowałem o jej zakupie:P). Mam w rodzinie takiego maniaka co się _PaT(brat, cz coś innego) nazywa(chyba coś takiego jest na tym forum...) co tylko chce fotografować i nic, ma grata Durona 800 i dalej chce fotografować. Nie rozumiem tego człowieka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2005 A nawet nie patrzyłem bo to wygenerowała sama fedorka. Ciekawe, dlaczego z błędem... https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=144600 Mam w rodzinie takiego maniaka co się _PaT(brat, cz coś innego) nazywa(chyba coś takiego jest na tym forum...) W życiu bym się nie domyślił, że jesteście spokrewnieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 [offtopic] /dev/sda1 /media/NIKON_D70 vfat pamconsole,exec,noauto,iocharset=utf8,noatime,sync,managed 0 0 Fajny aparat Troche o nim.. jest w marcowym linux magazine.. Ale to musi worek złota kosztować.. - lustrzanka cyfrowa :/ Wcale nie był taki drogi. Dobra promocja była - 50 % ceny Paradoks. Stać mnie na lustrzankę, a na porządną płytę główną i normalne RAMy już nie Za tą lustrzankę to bym Maka kupił... Ale są cele wyższe(tj. ja nie decydowałem o jej zakupie:P). Mam w rodzinie takiego maniaka co się _PaT(brat, cz coś innego) nazywa(chyba coś takiego jest na tym forum...) co tylko chce fotografować i nic, ma grata Durona 800 i dalej chce fotografować. Nie rozumiem tego człowieka :P Wypraszam sobie - chciałbym mieć lepszego kompa (najchętniej AMD64). Ach to rozwydrzone rodzeństwo... Ukradł mi 3 razy lepszego kompa od mojego i jeszcze mu mało... https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=144600 Mam w rodzinie takiego maniaka co się _PaT(brat, cz coś innego) nazywa(chyba coś takiego jest na tym forum...) W życiu bym się nie domyślił, że jesteście spokrewnieni Niezbadane są wyroki boskie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 Niezbadane są wyroki boskie... No a kto cię nakłonił do linuksa?? No kto... Zresztą napisałeś to w jakimś poście więc się niewymigasz Być może w życiu nie poznał być Gajownika, AlienaJR i innych A wszystko dzięki mnie(fedorę też do domu przyniosłem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi