adios Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 Niebędę się rozpisywał. Podam tylko linki: Rasterman http://www.enlightenment.org/ FILMIKI: FILMIK 1 FILMIK 2 FILMIK 3 Oceńcie sami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 Oceńcie sami. Oceniam, wrazenie robi ale jak sami tworcy ostrzegaja na poczatku filmiku1 jest to experymentalne poki co. Ja zamierzam w niedługim czasie odpalić fvwm-crystal. Niby dawno nie było nowej wersji, ale przezroczystosc mnie jakos "kreci" PS.To ruszajace się tło, czadzik PS2.Ale te choinki i płomienie to przegiecie, po co to? PS3.Mozna umiescic ikonki na pulpicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Luty 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 Ikonek puki co niemożna. Zobaczy się w przyszłości. A co do FVWM Crystal zawiodłem się i usunąłem. Teraz wgrywam enlightenment stable, a jak mi się spodoba to go ztjuninguje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 no mistrzowskie to jest ;] a to jest mozliwe dzieki temu ze xorg na opengl oparty jest ?? to pewnie niedlugo pulpity to jak doom3 beda wygladaly ?? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 Niebędę się rozpisywał. Podam tylko linki: Rasterman http://www.enlightenment.org/ FILMIKI: FILMIK 1 FILMIK 2 FILMIK 3 Oceńcie sami. Powiem tyle, wygląda to bardzo ciekawie, na tyle ciekawie że właśnie postanowiłem zainstalować go na moim Gentoo, jeśli się uda postaram się napisać pierwsze wrażenia z wersji cvs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 Tu są paczki dla Fedory → http://sps.nus.edu.sg/~didierbe/news_e17.html Może komus się przyda (ja nie mam teraz czasu na testowanie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Luty 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 Dzięki gajownik. Mam teraz stable DR16 i jest fajne ale ściągne nowe paczuszki i potestuje. Dodam jeszcze ,że coraz bardziej przypomina to MacOSX'a czyli idealne środowisko graficzne(w końcu to oni udomowili okienka, no nie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 Sciagnalem to apt-getem, zainstalowało się i tak: 1) nie miałem polskich znakow (ale to pewnie da sie skonfigurowac) 2) zrobiło wrazenia na mnie, niektore rzeczy sa ciekawe, chocby to "pudełko na ikony/programy" 3) niezbyt dobrze wygenerowało menu z programami, jakbym czesciej tego chcial uzywac to bym musial wyedytowac/poprawic menu (zakładam ze sie da) 4) ogolnie naprawde fajne, i konfigurowalne (np. skorki) ale bez ikon na pulpicie to niestety sie nie obejdzie :/ PS. sorki za ogolniki, ale siedzialem w tym Enlightenment raptem 60 sekund Mam dzisiaj cos do zrobienia, (_linuxowi_ → Linuksowi) ORT mowimy dzis "dosć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Marzec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2005 Po kilku godzinach wreszcie udało mi się skompilować i zainstalować E17. Mam wersję dzisiejszą z cvs. Wygląda wspaniale, łatwo się konfiguruje ustawienia pulpitu, jest szybki i w miarę stabilny, niestety również nie mam polskich liter (widocznie nikt tego jeszcze nie przetłumaczył), trochę źle mi wygenerował menu przez co mam w nim 5 terminali (od KDE, Gnome, xterm, eterm, rxvt terminal ) ale to idzie przekonfigurować, nie mam głosu (w xmms). Ogólnie bardzo przyjemny wm, trzeba poczekać aż ukaże się jakaś beta, i zostanie bardziej dopracowany, wtedy może być zagrożeniem dla fluxboxa, Xfce itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_Frodo Napisano Marzec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2005 e tam ja tam lubie KDE tylko na razie mam winsmieca p.s. pozdro dla skaziego jesli to ten z jabberpl.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2005 Skazi a mógłbyś wytłumaczyć w jakiej kolejności, co i jak kompilować? Byłbym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiechu Napisano Marzec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2005 Nareszcie można coś przeciwstawić Longhornowi Wersja alpha longhorna już do ściągnięcia z "niezbyt legalnych" źródeł. Wersja beta nowej winzgrozy zdaje sie w czerwcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2005 Nareszcie można coś przeciwstawić Longhornowi Wersja alpha longhorna już do ściągnięcia z "niezbyt legalnych" źródeł. Wersja beta nowej winzgrozy zdaje sie w czerwcu Alphę miałem(oczywiście ze źródła legalnego ) ale niczym mnie nie zachwyciła. Dno po raz pierwszy, drugi i trzeci. Co innego MacOS X. To jest system który mnie zachwyca(i być może wyjdzie na PeCeTa, zobaczymy czy Apple stwierdzi czy się im opłaca, no bo w końcu tu unix na posixs'ie i skompilowany gcc ). E17 pomysłowością przypomina Maka ale brakuje mi ikonek. PS. jak ktoś wie jak to coś z CVS'a zkompilować mógłby napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Marzec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2005 Skazi a mógłbyś wytłumaczyć w jakiej kolejności, co i jak kompilować? Byłbym wdzięczny. Nie bardzo mogę ci pomóc bo w Gentoo jest to bardziej zautomatyzowane, jest ebuild który ściąga wszystko co potrzebne z cvs-a, a następnie się to kompiluje. Może zobacz na ten adres http://lude.net/edocs/install.htm tam jest opis jak instalować z cvs-a, wiem tylko że musisz zainstalować cvs (w fedorze jest taka paczka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_Frodo Napisano Marzec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 no mistrzowskie to jest ;] a to jest mozliwe dzieki temu ze xorg na opengl oparty jest ?? to pewnie niedlugo pulpity to jak doom3 beda wygladaly ?? ;] Był kiedyś news na linux.pl ze robią pulpit w 3D ale nie wiem co z tego wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi