butcher Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 Otoz posiadam dysk z Badami i chcialbym tak podzielic go na partycje, aby w zadnej nie znalazly sie owe bady... Pod widna Partition Magic robil to swietnie, ale w (_linuxie_ → Linuksie) ORT mam problem...Oto co chce osoagnac przy podziale: 1523Free 7488 - C 540 Free 7488 - ext3 1080Free 7488 - ext3 itd... Probowalem Qtparted ale nie moglem w nim ustawic sobie ile ma byc wolnej przestrzeni przed partycja....Ktos ma jakis pomysl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestemjez Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 cfdisk w konsoli albo uruchom instalatora Fedory np. i poustawiaj sobie wszystko jak chcesz - programem to partycjonowania z instalatora Fedory sobie poradzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher Napisano Marzec 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2005 Kurcze pogubilem sie kompletnie...Najpierw wlaczylem ndd pod dosa i przeskanowalem dysk...Zaznaczyl mi Bady...Ladnie obliczylem sobie ile jeden taki kwadracik zajmuje...Obliczylem w jakich odleglosciach maja byc partycje..i...teraz chce je zrobic...W Partition Magic nie bedzie z tym zadnych problemow...Tam jest taku suwak...I ladnie mozesz przesowac ile ma byc wolnego przed partycja... Natomiast mam cholerny probmem w (_linuxie_ → Linuksie) ORT...Jak to zrobic? Chce dokonac cos takiego: 1523FreeSpace 7488 - Partycja 540 FreeSpace 7488 - Partycja Mozecie choc troszeczke mnie nakierowac jak to osiagnac?Czy jest jakis programik pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT w stylu NDD?Bedzie mi ladnie zaznaczal Bady?? Narazie walcze w fdisku oraz testdisku...We wil see... O co chodzi z tymi cylindrami?I jak to odniesc do wyniku skanowania przez NDD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi