vip13 Napisano Marzec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2005 Witam. potrzebuje odczytac haslo do gadugadu (z ekg) z pliku /user/.gg/config nie wiecie moze jaki programik to zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2005 Hakierą na gitarę STOP. Nie jestem za stosowaniem takich metod, gdyż to jest nieetyczne i niemoralne !!! A tak na serio to na windows'a jest sporo takich programów które oczytują hasło, ale one odczytują hasło tylko do profilu, a nie na serwer. Co do EKG to (_niewiem_ → nie wiem) ORT jak to działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Marzec 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2005 nie chodzi mi o wlamanie sie na czyjesc gadugadu tylko o odczytanie hasla z pliku konfiguracyjnego. tak jak mowisz z profiu na windowsie. nie zamierzam sie wlamywac na czyjes gadugadu bo ja nie widze w tym zadnej przyjemnosci i w ogole nic fajnego. na http://gg.wha.la/ jest takie cos tylko ze z pliku config.dat na windowsie. Znalazlem cos takiego tylko zabardzo nie wiem jak sie tym posluzyc: http://wrzyn.eu.org/src/ekgpass.c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher Napisano Marzec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2005 Nie wiem czy powienienem, ale moge ci tylko powiedziec, ze wspanialym programikiem, ktory rozszyfrowuje haselka z pliczkow jest john the ripper.... Ale nic wiecej juz ni powiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Marzec 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2005 Ale nic wiecej juz ni powiem... Ja naprawde nie chce wlamywac sie nikomu na gg. chce tylko pomoc kumplowi ktory korzysta z (_linuxa_ → Linuksa) ORT od niedawna. ma gg na ekg i nie pamieta hasla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2005 Wszyściutko amsz napisane w tym pliku. Musisz mieć tylko EKG i GCC. /* ekgpass - bede sie za to smarzyl w piekle ];> * * prosze zachowac umiar i nie stosowac tego w szatanskich celach * * licencja GNU GPLv2 * autor Krzysztof Wawrzyniak <[email protected]> * * jesli mamy libgadu: * gcc -o ekgpass ekgpass.c -I/usr/local/include -L/usr/local/lib -lgadu * * jesli nie mamy, a mamy zrodla ekg (kompilowalismy ekg): * cd ekg-src-dir/lib * gcc -o ekgpass ekgpass.c -I. libgadu.a * * uzywanie: ./ekgpass nazwausera nastepnyuser itd. * lub jesli jestesmy zlymi ludzmi to polecam (z (_root'a_ → roota) ORT): * cd /home/ * /jakis-path/ekgpass * * * nie biore odpowiedzialnosci za potracone hasla i takie tam... * */ U mnie zadziałało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Marzec 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2005 A ja cos nie daje rady. U mnie w ogole nie ma pliku ./ekgpass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi