Skocz do zawartości

Ikony Gnome

Sahin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałem sobię upiększyć Gnome, Zmieniałem tematy okien oraz ikony. Od tego momentu mam problem. Poginęła mi część ikon. Zaczęło się od informacji, że nie może znaleść ikony menadżera okien, a kiedy uruchomiłem komputer ponownie zniknęła większość ikon, a zamiast nich są białe prostokąciki z czerwonym krzyżykiem, Szczególnie źle wygląda Evolution. Wszystkie przyciski zniknęły są za miast nich tylko te krzyżyki. Reinstalacja tematów nie pomogła, powrót do oryginalnych ustawień też nie. Jak je teraz odzyskać :?:

U mnie to niestety nie działa, nawet jak się zaloguję na innym koncie to tak samo jest, czyli wychodzi na to, że niechcący chyba usunąłem ikonki. Chyba Gnomek do reinstalki <_< Ale najpierw wypróbuje tego Enlightcośtam :D co go tutaj tak chwalą.

Nie wiem czy to tylko u mnie tak jest, ale przy rozdzielczości 1024x768 enlightenment zachowuje się jakby była to rozdzielczośc conajmniej 1280x1024. To znaczy, wychodzi poza obręb monitora. Ale to może być wina tego rąbniętego, denerwującego GDM, który cały czas mi się włącza w 1280x1024 i przez to nie mogę dosięgnąć guziczków wyłączenia kompa. Wyłączam kompa przez wpisanie logout 0 albo reboot, albo też wciskam POWER. Jak tego zasranego gdm przywrócić do mojej oryginalnej rozdzielczości :?: