Malroy Napisano Marzec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 Witam, Bardzo proszę o pomoc. Na stronie http://www.mythtv.org/ znajduje się w dziale Downloads tar.bz2 ze żródłem programu, czy byłby ktoś tak miły i poświęcił chwilę czasu na zainstalowanie tego programu. Później ewentualnie pomógł w instalacji... U mnie po rozpakowaniu, robię ./configure - później chciałem make... ale tu się zaczynają problemy. Bardzo proszę żeby jakiś szpec rzucił okiem i spróbował zainstalować u siebie i powiedział czy działa, czy w ogóle udało się zainstalować. Pozdrawiam Malroy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 To troszke sensu nie ma, bo praktycznie kazda instalacja (_linuxa_ → Linuksa) ORT poza domyslna sie od siebie rozni zainstalowanymi bibliotekami itp wiec to co jednemu sie uda Tobie moze nie przejsc i na odwrot. Najlepiej jakbys wkleil do tego posta to co ci wypisuje podczas make btw.przeczytaj README i INSTALL tego programu, moze cos tam poradzili co do nietypowej instalacji Troszke sie dziwie ze configure przeszło a make nie Wklej co ci wypisuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malroy Napisano Marzec 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 Wklej co ci wypisuje po rozpakowaniu i uruchomieniui polecenia ./configure wywala coś takiego: Please note that these settings only deal with libavcodec, not MythTV. CPU x86 yes Big Endian no MMX enabled yes Vector Builtins no Nie moge dalej wykonać polecenia make, bo pojawia się komunikat make: *** Nie podałeś obiektów lub nie znalazłem makefile. Stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolczok Napisano Marzec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 btw.przeczytaj README i INSTALL tego programu, moze cos tam poradzili co do nietypowej instalacji Bo moze wcale nie masz wpisac make tylko np make -sratatat lub (bardziej prawdopodobne make all. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebel Napisano Marzec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 Witam wszystkich Zamiast się męczyć z cofigami wrzuć te repozytoria http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...&hl=repozytoria i zaistaluj sobie aptem lub synapticiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedora.nt Napisano Styczeń 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2007 Rebel, ten twój link do repozytoriów nic nie pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi