Skocz do zawartości

Problem Z Zapisem Ustawień Bieżących

pcxelja

Rekomendowane odpowiedzi

Jednego razu podczas zamykania systemu wybrałem funkcję "zapis ustawień bieżących"

Od tego czasu podczas uwuchamiania systemu uruchamia sie mi z tymi sutawieniami.

W jakis sposób pozbyć się tego? Kiedy pozamykałem wszytskie programy i znów wykorzystałem tą funkcję, problem nie znikł.

Jeszcze jedno pytanko:

Czy darady zrobić tak, aby użytkownik miał wyszystkie uprawnienia jakie ma root?

Dziękuję za pomoc ;-)

Jeszcze jedno pytanko:

Czy darady zrobić tak, aby użytkownik miał wyszystkie uprawnienia jakie ma root?

jesli chcesz miec wszystkie prawa (_root'a_ → roota) ORT to korzystaj z konta (_root'a_ → roota) ORT!!!

Jednego razu podczas zamykania systemu wybrałem funkcję "zapis ustawień bieżących"

tego to za bardzo nie rozumiem, czy chodzi o to ze po wlaczeniu linuksa i uruchomienu sie srodowiska graficznego (jakiego?) na pulpicie masz otwarte te programy co miales kiedys tam? tak?

da sie ale po co?

(w systemie mozesz miec nawet kilku takich uzytkownikow, (wystarczy dopisac uzytkownika do grupy root, albo ustawic jego uid i gid na 0 i 0 (czyli takie jak roota)) itd......

Posiadam Fedora Core 3. Środowisko graficzne GNOME 2.8.0

CYTAT

tego to za bardzo nie rozumiem, czy chodzi o to ze po wlaczeniu linuksa i uruchomienu sie srodowiska graficznego (jakiego?) na pulpicie masz otwarte te programy co miales kiedys tam? tak?

Dokładadnie oto mi chodzi. W jaki sposób "wymazać" to z pamięci?

Próbowałem wyłanczać system z "zapisem ustawień bieżacych" z powyłanczanymi programami, ale nic to nie dało.

Podczas uruchamiania systemu odpala mi się przeglądarka i kadu (jest wyłączona opcja start podczas uruchamiania)

nie wiem jak to jest dla Gnome, ja uzywam KDE

(dla KDE -> centrum sterowania-> menedzer sesji -> przy rozpoczeciu pracy uruchom pusta sesje; moze dla gnoma tez cos takiego jest, tylko nie wiem jak tam wyglada centrum sterowania;)

moze pomoze ktos, kto uzywa Gnome...