Skocz do zawartości

Help

suchyxxx

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie jak zainstalowac stery nvidii żeby system chodził??Bo biorę init 3 i tam wpisuję sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-6629-pkg1.run,włącza się instalacja i instaluje a potem po instalacji w xorg.conf zmieniam z nv na nvidia i odejmuję linijkę load "dri" a potem restart i po wykryciu urządzeń pisze że jądro zostało ustawione i nie czyta i nie chce systemu uruchomić.Dodam że tak samo instalowałem stery na mandrake 10,10.1 i suse 9.2 to stery działały a w fedora core 3 nawet system nie wstaje.Co robię źle??Drugi problem to aplikacja up2date(updater systemowy).Jak wejdę i wezmę wybiorę pakiety jakie chcę (zwykle wszystkie) to po pobraniu jak zaczyna instalować to pisze że błąd i program się wyłącza.Pls pomocy bo instalowałem system z 10 razy i za każdym razem up2date nie działał a nvidia psuła system....

Drugi problem to aplikacja up2date(updater systemowy).

Zrezygnuj z up2date bo to syf jest. Łacza maja tam zapchane, czeste błedy i niestabilne to jest. Zaktualizuj system albo yumem albo apt-getem [apt get dist-upgrade]. Jest to duzo lepsze rozwiazanie niz up2date

Co do nvidii to przeszukałes forum w poszukiwaniu odpowiedzi? (w FC instaluje sie to inaczej niz w Mandraku)

Jezeli po instalacji nie uruchamia ci sie system to sprobuj tak. Przy wlaczaniu kompa przy wyborze systemu w boot loaderze wejdz na fedore ale nie naciskaj entera tylko wcisnij "a" powinno ci sie pojawic cos takiego:::

kernel /vmlinuz-2.6.6-1.435 ro root=LABEL=/ rhgb quiet

usun z tej lini

rhgb
i nacisnij enter.Powinno byc dobrze!!! ;)