pcxelja Napisano Marzec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2005 Kupiłem nagrywarkę dvd. Wiec postanowiłem wywalic cdrw oraz dvd (obydwa napedu już się wyaksplotowały, a kurz im to jeszcze pomógł) Wiec nowy napęd podłczyłem do ide na master. Dodam że na pierwszym kablu mam pdołączone dwa twarde dyski. Podczas startu systemu pokazują sie następujace komunikaty: reading all physical volumes. This may take a while Na tym procesie komputer zatrzymuje się na około 1 minute. Tak było takze przed wymianą napedu. hdc: timeout waiting for DMA hdc: drive not ready for comand Powyższe komunikaty pokazują się z 5 razy. Proces swapper stack.... call Trace ..... [jakies numery]..... code .... <o> kernel panic - not syncing: fatal exceptionin interpupt. Po tym komunikacie system konczy się uruchamiać, stoi sobie tak na tym. W jaki sposób wyeliminować ten problem. Co zorbić aby się szybciej uruchamiał, Nie stał na tym pierwszym komunikacie długo. Mój sprzęt to: HDD 40 GB, Celeron 433 MHz, 256 MB RAM, Geforce 440 64MB Z góry dziękuję za pomoc ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2005 <o> kernel panic - not syncing: fatal exceptionin interpupt. Co zorbić aby się szybciej uruchamiał ? To system się po tym kernel panicu uruchamia??? Upewnij się, że dobrze wszystko podłączyłeś, dopiąłeś kable i ustawiłeś wszystko w BIOSie. Jeśli nie pomoże napisz jaki to napęd i na jakim układzie produkowany (będziemy mogli googlować w poszukiwaniu problemów). Na innym OSie napęd działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi