San Napisano Marzec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2005 Ave! szukam dobrej dystrybucji na nienajlepszy komputer (poniżej 500 mHz), zależy mi na tym by było toto bezpieczne i żeby sprawnie rozdzielało sieć (ACNet) na Win2k i FC3. Pozdrawiam! San Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Marzec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2005 Hołk! Odpowiedź jest prosta: FCx bez X zależy mi na tym by było toto bezpieczne i żeby sprawnie rozdzielałoHehe Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Marzec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2005 Takie rzeczy przewijają się wielokrotnie na wszystkich możliwcych forach o (_linuxie_ → Linuksie) ORT. Nie ma dystrybicji 'którą polecacie'. Sam musisz sobie takową dobrać - jeżeli nie wiesz to spróbuj na www.jakilinux.prv.pl gdzie jest DISTRO QUIZ i z niego skorzystaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2005 gdzie jest DISTRO QUIZ i z niego skorzystaj Wyszło mi, ze powinienem używać: 1. FreeBSD 2. Gentoo 3. Debiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2005 Mi wyszło: 1. Mandrakelinux 2. SUSE Linux 3. Redhat/Fedora Linux 4. Aurox Linux 5. Debian GNU/Linux Fuj. mandrake, nie wiem co zaznaczyłem ale to okropne. No i ten aurox Reszta ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 Mi wyszło tak: 1. SUSE Linux 2. Slackware Linux 3. Redhat/Fedora Linux 4. Aurox Linux 5. Open BSD Całkowicie się nie zgadza, mam dwie dystrybucje Gentoo i FC3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 U mnie jest tak: 1. SUSE Linux 2. Redhat/Fedora Linux 3. Mandrakelinux 4. Aurox Linux 5. Xandros Desktop OS Używałem już wszystkich tych dystybucji oprócz Xandrosa. Nie wiem, może w tej sytuacji powinienem faktycznie zapoznać się z Xandrosem, choć myślałem ostatnio raczej o przetestowaniu Ubuntu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 . Nie wiem, może w tej sytuacji powinienem faktycznie zapoznać się z Xandrosem, choć myślałem ostatnio raczej o przetestowaniu Ubuntu. Z tego co wiem to Xandros'a nie da sie spolszczyc. To dla niektorych moze byc problem, choc moze nie dla Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 Tak podobno ma namieszane w systemach biurkowych (GNOME i KDE) PS. Mi wyszło: Debian GNU/LinuxRedhat/Fedora LinuxSUSE LinuxAurox LinuxGentoo LinuxDebiana właśnie używam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 1. Slackware 2. Debian 3. FreeBSD Nic fedoropodobnego nie było na liście, czyba czas na przesiadkę... Opuszczam Was... ale jeszcze nie teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 Opuszczam Was... ale jeszcze nie teraz Nie _PaT, nie rob tego!! Nie opuszczaj nas! No chyba ze zamiast Slackwara wybierzesz Gentoo, wtedy spotkamy sie na gentoo.org PL Aczkolwiek ja i tak FC bede trzymal na wszelki wypadek zeby byl i dzialal jakby cos sie w Gentoo popsulo [mam spory dysk wiec mi nie zal miejsca] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 Też myślę o potestowaniu Gentoo - może i mnie tam kiedyś spotkacie I jeszcze apropo ostatniego wersa - ja się w takie rzeczy nie bawie - kilka systemów na jednym dysku do głównie problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 Opuszczam Was... ale jeszcze nie teraz Nie _PaT, nie rob tego!! Nie opuszczaj nas! No chyba ze zamiast Slackwara wybierzesz Gentoo, wtedy spotkamy sie na gentoo.org PL Też myślę o potestowaniu Gentoo - może i mnie tam kiedyś spotkacie I jeszcze apropo ostatniego wersa - ja się w takie rzeczy nie bawie - kilka systemów na jednym dysku do głównie problem Na moim Duronie 800Mhz Gentoo?? Ledwo Fedora chodzi (choć i tak lepiej niż Windows). Jeśli już byłbym skłonny zmienić dystrybucję to wgrałbym Debiana (bo od niego zaczynałem) lub patriotycznie PLD Fajego masz avatara patpi A odnośnie głównego tematu to myślę, że Slackware będzie idealnym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 I jeszcze apropo ostatniego wersa - ja się w takie rzeczy nie bawie - kilka systemów na jednym dysku to głównie problem No wlasnie nie, jest na odwrot. Przynajmniej moim zdaniem: wxp-rodzice, w98-moje gry (1 dysk) Gentoo-podstawowy sys codziennego uzytku, FC-system "awaryjny", gdy sie cos popsuje w Gentoo (2 dysk) bootloaderow do (_linuxa_ → Linuksa) ORT nie instaluje na MBRze tylko na partycjach od Linuksa. A do tych loaderow odwoluje sie za pomoca OS Selectora [w teorii i wedlug instrukci do OS selectora bede mogl przeinstalowac Windowsy, Linuxy nie niszczac pozostalych ustawien, jeszcze nie mialem okazji sprawdzic ] Ps. Moze mi ktos cos podpowie odnosnie tego OS Selectora. Wedlug <TEGO>, sekcja Boot (_menadżer_ → menedżer) ORT to: Acronis OS Selector [Zamknięty] Czyli moge go uzywac za darmo nie lamiac prawa bo zostal porzucony? tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Marzec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2005 Witam!! Też sobie walnąłem teścika no i wyszło tak : 1. SUSE Linux 2. Redhat/Fedora Linux 3. Slackware Linux 4. Mandrakelinux 5. Aurox Linux hmmmm... SUSE, no nie wiem, Fedorka 2 hehe!! A gdzie gentoo i debian ?)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi