Zitan Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 Witajcie to mój pierwszy post. Ale do rzeczy na (_linuxie_ → Linuksie) ORT nie znam się za dobrze (FC3 mam dopiero tydzień jest piękna tak na marginesie :-)) Udało mi się z powodzeniem zainstalować i skonfigurować go do własnych potrzeb. Chce jeszcze mieć działające gDesklets, ale przyznaje że już tracę cierpliwość powoli do tego programu może wy mi pomożecie??. Wersja gDesklets jaką posiadam to gDesklets-0.34.1. Kompilacja poszła bez zarzutu po upuszczeniu z moich żył sporej ilości krwi ale w końcu się udało. po wydaniu polecenia gdesklets na kącie zwykłego użytkownika pokazuje się. standardowe Starting gdesklets-daemon... Cannot establish connection to daemon: timeout! A oto zawartość pliku gdesklets:0.0.log Log messages of /home/admin/.gdesklets/gdesklets:0.0.log Error in sys.excepthook: Traceback (most recent call last): File "/usr/local/lib/gdesklets/utils/__init__.py", line 23, in _pretty_excepthook deep_trace = True) File "/usr/local/lib/gdesklets/utils/ErrorFormatter.py", line 77, in format if (path and vfs.exists(path)): AttributeError: 'module' object has no attribute 'exists' Original exception was: Traceback (most recent call last): File "/usr/local/lib/gdesklets/gdesklets-daemon", line 114, in ? _gdesklets_main() File "/usr/local/lib/gdesklets/gdesklets-daemon", line 101, in _gdesklets_main from main.Starter import Starter File "/usr/local/lib/gdesklets/utils/ErrorFormatter.py", line 119, in _new_imp module = _old_imp(name, globs, locls, fromlist) File "/usr/local/lib/gdesklets/main/Starter.py", line 3, in ? from display.Display import Display File "/usr/local/lib/gdesklets/utils/ErrorFormatter.py", line 119, in _new_imp module = _old_imp(name, globs, locls, fromlist) File "/usr/local/lib/gdesklets/display/Display.py", line 4, in ? from TargetGroup import TargetGroup File "/usr/local/lib/gdesklets/utils/ErrorFormatter.py", line 119, in _new_imp module = _old_imp(name, globs, locls, fromlist) File "/usr/local/lib/gdesklets/display/TargetGroup.py", line 2, in ? from utils.TilingImage import TilingImage File "/usr/local/lib/gdesklets/utils/ErrorFormatter.py", line 119, in _new_imp module = _old_imp(name, globs, locls, fromlist) File "/usr/local/lib/gdesklets/utils/TilingImage.py", line 4, in ? import vfs File "/usr/local/lib/gdesklets/utils/ErrorFormatter.py", line 119, in _new_imp module = _old_imp(name, globs, locls, fromlist) File "/usr/local/lib/gdesklets/utils/vfs.py", line 16, in ? import gnome.vfs as gnomevfs File "/usr/local/lib/gdesklets/utils/ErrorFormatter.py", line 119, in _new_imp module = _old_imp(name, globs, locls, fromlist) ImportError: /usr/lib/python2.3/site-packages/gtk-2.0/gnome/vfs.so: undefined symbol: g_assert_warning I co ja mam dalej z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 cytujac za lszk z http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...78&hl=gdesklets Ten gdesklets wydaje się tak samo rozwalony, jak swego czasu checkinstall. Chyba jedynym wyjściem będzie poczekanie na nowszą wersję wink.gif co prawda niektorym udalo sie to odpalic, ale jest wiele problemow i nie ma jednej gotowej recepty na to by gdesklets zadzialalo u kazdego -------------- choc moze ktos wie jak obejsc konkretnie Twoj problem Ps. Jak sie mimo wszystko nie uda to polecam -> GKrellM'a, niezly jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 cytujac za lszk z http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...78&hl=gdesklets Ten gdesklets wydaje się tak samo rozwalony, jak swego czasu checkinstall. Chyba jedynym wyjściem będzie poczekanie na nowszą wersję wink.gif co prawda niektorym udalo sie to odpalic, ale jest wiele problemow i nie ma jednej gotowej recepty na to by gdesklets zadzialalo u kazdego -------------- choc moze ktos wie jak obejsc konkretnie Twoj problem Ps. Jak sie mimo wszystko nie uda to polecam -> GKrellM'a, niezly jest Potwierdzam, potwierdzam... Dlatego zrezygnowałem z gnome(serio, to nie żart, sam (_niewiem_ → nie wiem) ORT jak to się stało). Teraz mam karambę która... zawiesza mi kompa :lammer: :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zitan Napisano Marzec 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2005 Dzięki za pomoc macie rację nie warto się męczyć z tym całym gDesklets tylko znając mnie to i tak nie dam za wygraną narazie pobawie się GKrellM'em czy jak to się tam odmienia - dzięki patpi fajna zabawka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi