Skocz do zawartości

Dosbox Problem :(((

andriusza1

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem z dosboxem chodzil mi tak ladnie a dzisiaj chce odpalic i dostaje taki komunikat:

dosbox

CONFIG: Using default settings. Create a configfile to change them

ALSA lib seq_hw.c:446:(snd_seq_hw_open) open /dev/snd/seq failed: No such file or directory

ALSA:Can't open sequencer

MIDI:Opened device:none

Fatal signal: Segmentation Fault (SDL Parachute Deployed)

Naruszenie ochrony pamięci

Co dziwne gdy odpalilem jako root to dzialal przez chwile az go nie wylaczylem!!! A teraz dostaje z roota takia wiadomosc:

A jako user tamtą co zrobic zeby znowu dzialal? CO moglo sie stac? Prosze o pomoc

Czyżby to znów prelink?

Wpisz coś takiego:

touch /var/lib/misc/prelink.force && /etc/cron.daily/prelink

Powinno pomóc (długo to trwa, więc nie wyłączaj terminala).

Pozdrawiam

PS. do moderatorów. Może gdzieś przypiąć temat z naruszaniem ochrony pamięci i prelinkiem, żeby za każdym razem nie trzebabyło pisać od nowa (ew. linka się wtedy da)

Obawiam sie ze to nie to :( Zrobilem prelinka i dalej nie dziala. Z tego opisu co widze to odwoluje sie do /dev/snd/seq sprawdzalem tam ale nie ma tam seq !!! W takim razie co sie z tym stalo i co zrobic aby bylo??? Prosze o pomoc potrzebuje tego programu do otwierania Turbo Pascala, bardzo potrzebuje tego programu dosbox, a nie chcialbym instalowac windy

narazie mi nie dziala wciaz ten komunikat

dosbox

ALSA lib seq_hw.c:446:(snd_seq_hw_open) open /dev/snd/seq failed: No such file or directory

ALSA:Can't open sequencer

MIDI:Opened device:none

Ale problem mam tez ze nie dzialaja mi dzwieki midi np gdy odpalam KMid pisze ze nie moze zaladowac /dev/sequencer

bo nie mam tego, to skad to wziasc? Powinno przeciez byc, bylo bo jeszcze wczoraj mi dzialalo wszystko a dzisiaj takie problemy, co prawda aktualizowalem fedore ale nie pamietam co aktualizowalem, lecz nie przypominam sobie aby tam byla alsa. Dziekuje wszystkim za zainteresowanie i wciaz bardzo prosze o pomoc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...