JohnDoe Napisano Marzec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2005 Witam Nie dziala mi LINE-IN w związku z czym przy oglądaniu tv musze przełaczć głośnik do wyjścia karty TV. Czy ktoś mial z tym do czynienia i wie jak to naprawić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolczok Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 Nie działa, czy nie słychac dzwiięku, bo to różnica Jak nie działa to nie wiem co zrobić ale jak dzialła ale nie słychać to (_sprubuj_ → spróbuj) ORT: 1. właczyc: line , capture, ac97 i chyba ac97capture w alsamixer. Kanału mutujesz(odmutowujesz) za pomocą 'm' 2.wybierasz line i klikasz nań spacją (pojawi sie czerwone capture nad kanałem) 3.analogicznie kanał capture.(ma sie pojawic nad nim czerwony capture-k ) 4.wymienione kanały oprócz capture za pomoca strzałki up podgłośnić. Po tym u mnie dziala i moge sobie też nagrywac różne rzeczy. Bym zapomniał. Sprawdz czy nie masz włączonego switch ustawiający line-in jako surround'y. Bo jak tak to go wyłącz. Jak ci nie odpowiada alsamixer to te wszystkie rzeczy możesz wyklikać w kmix. W gnome-mixer nie udało mi się tego dokonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi