scooter Napisano Marzec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2005 Na fc2 mam drukarke hp 3325 na usb i normalnie dziala ale po kompilacji jadra 2.6.11 probowalem tez na 2.6.7 tyle razy ze mi sie kompilacja bedzie snila, 3 dni kompiluje na 100 sposobow i juz mam dosc. Mam mysz na usb i dziala wkompilowane mam uhci, ohci, ehci, usb printer support, usb device filesystem. Jak uruchamiam kompa mam komunikat przy montowaniu plikow usb ze fs type usbdevice not supported by kernel. Co powinienem miec wkompilowane zeby to poszlo? Moze mam cos w plikach jeszcze pozmieniac? Prosze o pomoc bo ja juz wymiekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Marzec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2005 WITAM!! A przypadkiem w kernelu nie było sterów do twoje drukarki, jeślli tak to powinieneś je raczej wkompilować albo moduła zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Marzec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2005 A przypadkiem w kernelu nie było sterów do twoje drukarki, jeślli tak to powinieneś je raczej wkompilować albo moduła zrobić. :shock: To paranoja w kernelu nie ma sterów do konkretnych modeli drukarek !!!!!!!!!!! Co do drukarki sprawdz czy ładuje ci moduł usblp (oczywiscie jak skompilowałes obsługe drukarki USB jako moduł): lsmod |grep usblp Jak go nie ma to załaduj modprobe usblp i wtedy spróbuj cos wydrukowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi