gajownik Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 jak wrzuce na primary dwa dyski, to jednego nie widzi!! Zworki ustawione poprawnie? Nie wyłączyłeś w BIOSie wyszukiwania dysków na danym kanale? hdd: 78165360 sectors (40020 MB) w/2048KiB Cache, CHS=65535/16/63, UDMA(33) [ciach] hdd: DMA disabled Twój dysk może chyba wiecej, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Podepne się pod temat... @gajownik Ile miejsca proponujesz na partycję /var :?: Ostatnio trochę mieszałem z systemami i ściąganie za każdym razem aktualizacji (na neo 128) to udręka... więc potrzebna mi partycja var a zwłaszcza /var/cache... W sumie gdybym był pewien że wszystko pójdzie ok to bym jej nie tworzył ... rzeczywistość jednak bywa brutalna ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Marzec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2005 Dysk ten to segate baracuda ata 4 :] Jest on umyślnie podłączony na daśme secendary slave, ale jeśli ma to go jakoś spowalniać to może się on znaleźć na primary master :) Zworki ma oko, czyli żdnej, jest ustawiony na slave. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2005 Ile miejsca proponujesz na partycję /var :?: Ciężko mi powiedzieć. Teraz mi zajmuje ok 200MB (oj, trzeba zrobić porządek ;-) ). Może przyda Ci się więcej... Jeśli chodzi o aktualizacje, to wystarczy, że przekopiujesz/spakujesz tarem /var/cache na inna partycję, a po reinstalacji odtworzysz sobie zawartość tego katalogu :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi