szolek Napisano Marzec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2005 Zainstalowałem mplayera ze zródeł tylko mam problem z skonfigurowaniem skurki. Ostatnio zauważylłem ze w menu mam aktywator do tego odtważacza i jednak głupio to wygląda ze nic sie nie odpala. Nadmieniam ze z konsoli lub z klikniecia pliku z filmem chodzi bezproblemowo. Napisy też mam. Jednak ze skurką mam problem. Próbowałem według opisu. Może gdzieś robiłem błąd. Z góry wielkie dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestemjez Napisano Marzec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2005 Próbowałem według opisu. Jakiego opisu? W readme ze źródłami jest opis i to działa. Wrzuć skórki do katalogu mplayer/skins i odpal mplayera poleceniem gmplayer. Przy kompilacji powinieneś mieć te skórki just skopiowon do w.w. katalogu inaczej nie jestem pewien na 100% czy zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2005 Wtrace sie, mam nadzieje ze sie nie obrazicie ale ja tutaj bede chcial troszke ponarzekac. Mianowicie, uwazam ze w takich dystrybucjach jak Fedora Core powinno sie jak najmniej kompilowac programow, co tylko sie da to instalujcie z paczek. Albo rpm -ihv, albo YUMem, albo APT-GETem. Ewentualnie uzyc na skompilowanym programie checkinstall. Jesli chcecie by miec dlugo FC ktora da sie "kontrolowac" to odradzam kompilacje czego popadnie. A mplayera da sie zainstalowac spokojnie np.aptem PS. Z rozwazan wylaczylem przekompilowanie KDE/Gnoma by przyspieszyc system Trzeba byc twardzielem by sie za to zabraz PS2.Jak ktos chce popolemizowac, to albo na PM albo tu, jak szolek sie nie obrazi ze mu sie wbijam do postu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szolek Napisano Marzec 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Nie, nie obraże się. Masz rację ze lepiej instalować z paczuszek. Ale w przypadku mplayera jest to trochu bardziej zakręcone. Faktycznie zrobiłem błąd i to okropnie banalny. Kto sie usmieje to sie też nie obraże. Należało skopiować całą zawartość katalogu default do katalogu Skin. Ja przekopiowałem jego zawartość przez analogie do fontów. Wiec problem z głowy. To moje 3 podejście do (_linuxa_ → Linuksa) ORT i jakoś się jeszcze nie zniechęciłem. Wręcz przeciwnie. Oprócz otoczenia sieciowego wszystko już mi chodzi bez zarzutu. Pozdrawiam i najmocniej przepraszam wszystkich, których tym postem obużyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Witam!! Apropo kompilacji, to wydaje mi się że dobre będą paczki src.rpm, bo nawet potem, np. po nowej instalacji fedorki można je odrazui zainstalować !! A co prawda źródła są do kitu, bo po tem z aktualizacją są straszne problemy i z zależnościami . No ale czasem się nie da inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Popieram patpi-ego .A z mplayerem nie ma zadnego problemu zajrzyj na ta stronke http://oceanic.wsisiz.edu.pl/~slabosz/inde...x.php?page=art5 a zobaczysz urok FC3.Tam masz pliki i opis co zrobic jest banalnie prosty i dziala moge osobiscie polecic bo ja caly czas walcze z tym.Nigdy nie instalowalem mplayera ze zrodla tam jest wszystko.Pozdro dla wszystkich forumowiczow!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szolek Napisano Marzec 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Koksik1986 dzieki piekne naprawdę ciekawa stronka. Ja zrobiłem jednak inaczej. Jeszcze jedno podejście. Przestudiowaniu forum od dechy do dechy zaciekawiłą mnie paczusia apt. Naprawde działa znakomicie i można sie przekonać że linux nie jest taki zły. Faktycznie opinie o fedorze się potwierdziły trza trochę popracować i pomęczyć się żeby dobrze chodziła ale efekt końcowy zapiera dech w pierwsiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Marzec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2005 Popieram i punkt dla ciebie bo niektorym sie nawet szukac i czytac nie chce.Ja uzywam yuma z projektu gajownika i tez dziala super.Fedora THE BEST POZDRO!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi