jagiellon Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Cześć wszystkim. Mam pytanko. Jak zrobić żeby przy starcie KDE automatycznie uruchumiała się Karamba z wybranym przeze mnie tematem?? Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Udało mi się !!! Oto co należy zrobić. W /home/{user}/.kde/Autostart/ należy utworzyć skrót do programu. w naszym przypadku do Karamby. Następnie należy wyedytować plik skrótu. Plik powinien wyglądać mniej więcej tak: [Desktop Entry] Comment=A simple KDE Application Encoding=UTF-8 Exec=karamba /path GenericName= Icon=kcron Name=karamba Path StartupNotify=true Terminal=0 TerminalOptions= Type=Application X-KDE-SubstituteUID=false X-KDE-Username= gdzie /path to: miejsce gdzie znajduje się plik konfiguracyjny tematu xxx.theme np. /home/user1/karamba/themes/xxx.theme Następnie w pliku konfiguracyjnym xxx.theme należy ustawić współrzędne pojawiania się tematu na pulpicie - zmienne x i y. I to tyle. Teraz temat będzię sie uruchamiał automatycznie w miejscu przez nas wybranym na pulpicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Jakby kogoś to interesowało to służę pomocą. No to poprostu teraz tu napisz po kolei co i jak zrobiles. To ulatwi zycie innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 A nie można prościej? Centrum Sterowania -> Menedżer sesji -> Przy rozpoczęciu pracy -> zaznaczyć: Przywróć poprzednią sesję. KDE startuje wtedy ze wszystkim co było przy zamknięciu sesji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi