akoss Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Witam, po aktualizacji systemu, system nie zapamietuje ustawien suwaka PCM w regulacji glosnosci. Zawsze po uruchomieniu kompa musze ustawiac suwak na nowo i odznaczac "cisza" Czy ktos wie jak zrobic zeby system pamietal owe ustawienia??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Jak używasz KDE, to na panel wrzuć aplet "Mikser dźwieku". Jeśli kompilowałeś jądro i wbudowałeś w kernel sterowniki karty dźwiękowej, to polecenia z /etc/modprobe.conf nie będą Ci zapamiętywać dźwięku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akoss Napisano Marzec 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Nie mam KDE i nie kompilowalem jadra!!! Ktos ma jakis inny pomysl?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Marzec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 Ja mam w Gentoo plik 'alsasound' o zawartości: SAVE_ON_STOP="yes" (pamiętaj o Enter na końcu) zlokalizowany w /etc/conf.d/ W Fedorze chyba trzeba by ten plik umieścić w /etc/sysconfig/ Spróbować można, ryzyko zerowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 W Fedorze w /etc/modprobe.conf są mniej więcej takie linijki: install snd-via82xx /sbin/modprobe --ignore-install snd-via82xx && /usr/sbin/alsactl restore >/dev/null 2>&1 || : remove snd-via82xx { /usr/sbin/alsactl store >/dev/null 2>&1 || :; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-via82xx To one są odpowiedzialne za zapisywanie ustawień. W przypadku akossa może coś mieszać Gnome :/ Nic więcej nie mogę pomóc, bo nie używam :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi