andriusza1 Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Witam chcialem zainstalowac sobie program napisany dla javy elektric i nie umiem wpisuje: java -jar electricBinary-8.01.jar i dostaje to moze mi ktos pomoc? libgcj-java-placeholder.sh This script is a placeholder for the /usr/bin/java master link required by jpackage.org conventions. libgcj's rmiregistry, rmic and jar tools are now slave symlinks to these masters, and are managed by the alternatives(8) system. This change was necessary because the rmiregistry, rmic and jar tools installed by previous versions of libgcj conflicted with symlinks installed by jpackage.org JVM packages. Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: while resolving class: com.sun.electric.tool.user.User at java.lang.VMClassLoader.resolveClass(java.lang.Class) (/usr/lib/libgcj.so.5.0.0) at java.lang.Class.initializeClass() (/usr/lib/libgcj.so.5.0.0) at _Jv_ResolvePoolEntry(java.lang.Class, int) (/usr/lib/libgcj.so.5.0.0) at com.sun.electric.Launcher.invokeElectric(java.lang.String[], java.lang.String) (Unknown Source) at com.sun.electric.Launcher.main(java.lang.String[]) (Unknown Source) Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: javax.sound.sampled.AudioSystem not found in [file:electricBinary-8.01.jar, core:/] at java.net.URLClassLoader.findClass(java.lang.String) (/usr/lib/libgcj.so.5.0.0) at gnu.gcj.runtime.VMClassLoader.findClass(java.lang.String) (/usr/lib/libgcj.so.5.0.0) at java.lang.ClassLoader.loadClass(java.lang.String, boolean) (/usr/lib/libgcj.so.5.0.0) at _Jv_FindClass(_Jv_Utf8Const, java.lang.ClassLoader) (/usr/lib/libgcj.so.5.0.0) at _Jv_PrepareCompiledClass(java.lang.Class) (/usr/lib/libgcj.so.5.0.0) at _Jv_WaitForState(java.lang.Class, int) (/usr/lib/libgcj.so.5.0.0) at java.lang.VMClassLoader.linkClass0(java.lang.Class) (/usr/lib/libgcj.so.5.0.0) at java.lang.VMClassLoader.resolveClass(java.lang.Class) (/usr/lib/libgcj.so.5.0.0) ...4 more Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Cos mi mowi ze Twoj programik ni chce dzialac z otwarta Java ktora jest domyslnie zainstalowana w FC3. Nalezy zainstalowac JAVA ze strony java.sun.com a nastepnie ustwaic nastepujace zmienne w pliku /etc/profile (wybierz wpisy ktore Cie interesuja ) JAVA_HOME="/opt/jdk1.5.0_01"; export JAVA_HOME ECLIPSE_HOME="/opt/eclipse"; export ECLIPSE_HOME AZUREUS_HOME="/opt/azureus"; export AZUREUS_HOME MAPLE_HOME="/opt/maple9"; export MAPLE_HOME GMTHOME="/opt/gmt/data"; export GMTHOME GMT_BIN="/opt/gmt/bin"; export GMT_BIN MANPATH_GMT="/opt/gmt/share/man"; export MANPATH_GMT PATH="$JAVA_HOME/bin:$ECLIPSE_HOME:$PATH" PATH="$AZUREUS_HOME:$PATH" PATH="$MAPLE_HOME/bin:$PATH" PATH="$GMT_BIN:$PATH" MANPATH="$MANPATH_GMT:$MANPATH"; export MANPATH Mam nadzieje ze jest to to, gdyz to przypomina moje problemy z eclipse etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Hmm mozesz mnie naprowadzic gdzie to wstawic ?? # /etc/profile # System wide environment and startup programs, for login setup # Functions and aliases go in /etc/bashrc pathmunge () { if ! echo $PATH | /bin/egrep -q "(^|$1($|" ; then if [ "$2" = "after" ] ; then PATH=$PATH:$1 else PATH=$1:$PATH fi fi } # Path manipulation if [ `id -u` = 0 ]; then pathmunge /sbin pathmunge /usr/sbin pathmunge /usr/local/sbin fi pathmunge /usr/X11R6/bin after # No core files by default ulimit -S -c 0 > /dev/null 2>&1 USER="`id -un`" LOGNAME=$USER MAIL="/var/spool/mail/$USER" HOSTNAME=`/bin/hostname` HISTSIZE=1000 if [ -z "$INPUTRC" -a ! -f "$HOME/.inputrc" ]; then INPUTRC=/etc/inputrc fi export PATH USER LOGNAME MAIL HOSTNAME HISTSIZE INPUTRC for i in /etc/profile.d/*.sh ; do if [ -r "$i" ]; then . $i fi done unset i unset pathmunge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 nastepnie ustwaic nastepujace zmienne w pliku /etc/profile Może OT, ale lepiej jest zrobić osobny plik (trzeba mu nadać prawa 755) w katalogu /etc/profile.d/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Marzec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 Na koncu pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 Wkleilem to na koncu pliku i dalej ten sam komunikat Ja tego nie rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Marzec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 To może w końcu zainstaluj sobie Javę? Bo jak narazie to tylko odpala Ci się zaślepka (placeholder) - powinno pomóc - java jre dostęne jest na stronie sun'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 Wkleilem to na koncu pliku i dalej ten sam komunikat Ja tego nie rozumiem. A wstawiles na koncu po wklejeniu tych wpisow pusta linie? Wystarczy 1 enter. Inaczej Linux nie zobaczy ostatniej linijki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 Roback nie rob ze mnie lamy Pewnie, ze mam zainstalowaną jave. Tak patpi mam wolna linie wstawioną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Marzec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 Masz zainstalowaną wersję 1.5.0? To może spróbuj zainstalować 1.4.2. Kiedyś miałem problem z uruchomieniem programiku Delineate - na 1.5.0 nie dało się odpalić, zmieniłem na 1.4.2 i ruszyło bez problemu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 Wlasnie mialem 1.4.2 i zaktualizowalem do wersji 1.5.0 i dajej tak mam Pozdrawiam ----------------------------------------------------------------------------------------------------- OK udalo mi sie odpalic ten programik, zainstalowalem jave ze strony gajownika przez yuma. Dzieki ci Gajownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi