crashz Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Na poczatku instalacji wyskakuje mi (_odrazu_ → od razu) ORT blad ze nie widzi urzadzenia zadnego na ktorym moglby zainstalowac system. Mam blyte Asusa Deluxe. Z raidem. Jak to zrobic aby zobaczyl te dyski. Podaje mu sterydy od raida ale i tak nic z tego pozdro crashz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Płyta z software'owym RAID'em... http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=3582 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashz Napisano Marzec 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 Na stronie producenta sa sterowniki do ITE raid na moja plyte pod linucha, jest ich mnogo do rh 7; 8; 9 oraz do suse, ale do fedorki nie ma wiec podaje mu rh9, on odczytuje je z dyskietki i mam je potem do wyboru z listy, ale po wybraniu dalej mam ten sam blad ze nie ma urzadzenia na ktorym moglby zainstalowac system. pozdro crashz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 do rh 7; 8; 9 oraz do suse, To są pewnie sterowniki do jądra z serii 2.4, a w Fedorze jest kernel z serii 2.6 -- różnica kolosalna. Tak jak to było napisane w podanym wyżej wątku, lepej będzie jak użyjesz mechanizmów obsługi RAID dostarczanych przez Linuksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi