periseusz Napisano Marzec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 Hi Witam Sciangelem sobie demko MOjej ulubionej gierki ut2003demo-lnx-2206.sh.bin ze stronki http://www.unreal.pl z takim dziwnym zakoniczeniem innego nie bylo pod linux wciskam na niego a tu oTWIERA SI Eprogram File roller i mnie informuje: Rozszerzenie pliku "ut2003demo-lnx-2206.sh.bin" wskazuje, że jest to plik typu "unknown". Zawartość pliku wskazuje, że jest to plik typu "shell script". Otwarcie pliku, może spowodować zagrożenie dla bezpieczeństwa systemu. Nie otwieraj pliku jeżeli nie jest stworzony przez Ciebie, lub nie pochodzi on z zaufanego źródła. Aby otworzyć ten plik, zmień jego rozszerzenie na prawidłowe dla "shell script", a następnie otwórz go normalnie. Alternatywnie możesz wybrać z menu "Otwórz za pomocą" aby wybrać odpowiednią aplikację dla pliku. no to wciskam Anuluj (bo innej oPCJI NEI BYLO) I CZEKAM I ZNOWU POJAWIA MI SI EKOMUNIKAT (dopiero po 1minut) ze program file roller "musi sie zamkanci" I co ja Mam zrobici z tym zeby dzialalo Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 a moze tak w konsoli i wpisz sh ut2003demo-lnx-2206.sh.bin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
periseusz Napisano Marzec 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 oK dzieki Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemos Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 rozszerzenie bin raczej powinno podpowiadac ze jest to plik wykonywalny muszisz sie do tego przyzwyczaic //ustawienie atrybutu - wykonywalny chmod 755 ut2003demo-lnx-2206.sh.bin dalej: //uruchomienie - zdecydowanie z konta roota ./ut2003demo-lnx-2206.sh.bin lub sh ut2003demo-lnx-2206.sh.bin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi