Skocz do zawartości

Nero Dla Linuxa-a

puchatek007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

"Firma Nero znana z oprogramowania do wypalania płyt na platformę win32 proponuje swoim zarejestrowanym użytkownikom linuksową wersję oprogramowania. NeroLinux nie jest dokładną kopią Nero dla win32, ale opiera się na tej samej technologii i wspiera ten sam sprzęt. Pozwala nagrywać płyty CD/DVD w różnych formatach i działa na systemach zgodnych z RH, FC, Suse i Debian."

źródło: http://linux.pl

Link:

http://orlinet.internetdsl.pl/NeroLinux/Ne...0.0-6-intel.rpm

Jeszcze nie testowałem. Nie mam jak.

Sciagnalem, rpm -ihv NeroLINUX*, wszystko ladnie poszło, zrobilo min. jakis plik .desktop, dodalo sie do menu w narzedziach systemowych(Gnome). Odpalilem ikonka i Please enter a serial number for NeroLinux LOL.

Czlowiek od niecalego roku uzywa wylacznie Linuksa jako desktop i juz zapomnial o takich rzeczach jak serial number ;)

To ide goglować :) Z tego co zobaczylem pomimo nie wklepania numerka to nawet to wyglada profesjonalnie.

Przetestuje , wywale i wroce do OpenSource. Troszke sie panowie z Ahead software spoznili. Niby czemu mam uzywac zamknietego oprogramowania bez gwarancji i pomocy [Important note: Nero does not provide Technical Support for NeroLINUX.]

jak moge uzywac open sourcowego oprogramowania tez bez gwarancji ale takiego ktorym spolecznosc sie interesuje i poprawia bledy.

Ja gdybym miał KDE to bym nawet nie spojrzał na te nero, może i jest funkcjonalny, ale za to brzydki od cholery. K3b jest ładny i też bardzo rozbudowany.

A mi właśnie podoba się 'prosty' wygląd Expressa i tego, co działało w tle - nie pamiętam już nazwy ;)

A mi właśnie podoba się 'prosty' wygląd Expressa i tego, co działało w tle - nie pamiętam już nazwy ;)

Źle mnie zrozumiałeś. Chodziło mi o wygląd NeroLINUX. Bo wygląd Nero w WIndowsie jest bardzo ładny. A to w tle, jest jeszcze ładniejsze i nazywa się Nero SmartStart :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...