Skocz do zawartości

Poczta Bez Spamu

patpi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce wykorzystac 3 programy. Evolution + Spam-Assasin + MailNotification (lub GkrellM z wtyczka do poczty)

Polegac to ma na tym ze po odpaleniu linuksa jakis program (jaki?) bedzie pobieral nowa poczte z serwerow poczty gmail,tlen... Nastepnie Spam-Assasin bedzie skonfigurowany tak by odsiewal spam i wyrzucał do np. /home/patpi/.smieci , a reszte (pozadane) mejli przezucal do np. /home/patpi/.maile

I teraz MailNotification/GkrellM beda skonfigurowane tylko i wylacznie na sprawdzanie poczty w lokalnym folderze. Jak sie cos pojawi to hop siup...masz mejla! :)

Tylko pytanie, czym pobierac mejle z serwerow, co polecacie?. Zalezy mi na tym by mozna bylo skonfigurowac by sprawdzal tuz po odpaleniu systemu a pozniej co X minut. Moze ktos zrobil sobie juz cos takiego, jesli tak to niech napisze jakich programow uzyl i jak to zrobil.

PS.Jesli uwazacie ze ktorys z programow wymienionych wyzej nie nadaje sie, to napiszcie dlaczego i jaka alternatywa.

Pozdrawiam

Bardzo fajny pomysł.. Jak coś wykombinujesz to daj znać ! :)

Dzieki, dam znac jakby co

Pomyslalem ze to bedzie ciekawa i wygodna rzecz jak sie uda. Tylko sa dwa haczyki w tym:

1)znalezc jakis program ktory zabiera malo zasobow, a robi swoje (sprawdza serwery) w tle

2)zmusic Spam-assasina by wspolpracowal z tym programem

@gajownik sprobuje z tym fetchmailem w wolnej chwili

-----------

Edycja:

Cos mi sie widzi ze moga byc problemy ze zgraniem fetchmaila i spam-assasina

Co prawda fetchmail sam w sobie posiada filtry antyspamowe ale mi to rozwiazanie wyjatkowo nie odpowiada. :/

Z tego co teraz widze na www to bede musial ostro poczytac HOWTO i FAQi, ech, to trooszkeee potrwa

btw. jak ktos cos wie to niech da znac

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...