patpi Napisano Marzec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2005 Witam Chce wykorzystac 3 programy. Evolution + Spam-Assasin + MailNotification (lub GkrellM z wtyczka do poczty) Polegac to ma na tym ze po odpaleniu linuksa jakis program (jaki?) bedzie pobieral nowa poczte z serwerow poczty gmail,tlen... Nastepnie Spam-Assasin bedzie skonfigurowany tak by odsiewal spam i wyrzucał do np. /home/patpi/.smieci , a reszte (pozadane) mejli przezucal do np. /home/patpi/.maile I teraz MailNotification/GkrellM beda skonfigurowane tylko i wylacznie na sprawdzanie poczty w lokalnym folderze. Jak sie cos pojawi to hop siup...masz mejla! Tylko pytanie, czym pobierac mejle z serwerow, co polecacie?. Zalezy mi na tym by mozna bylo skonfigurowac by sprawdzal tuz po odpaleniu systemu a pozniej co X minut. Moze ktos zrobil sobie juz cos takiego, jesli tak to niech napisze jakich programow uzyl i jak to zrobil. PS.Jesli uwazacie ze ktorys z programow wymienionych wyzej nie nadaje sie, to napiszcie dlaczego i jaka alternatywa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2005 czym pobierac mejle z serwerow fetchmail? (nigdy się tym nie bawiłem, to nie wiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Marzec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2005 Bardzo fajny pomysł.. Jak coś wykombinujesz to daj znać ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2005 Bardzo fajny pomysł.. Jak coś wykombinujesz to daj znać ! Dzieki, dam znac jakby co Pomyslalem ze to bedzie ciekawa i wygodna rzecz jak sie uda. Tylko sa dwa haczyki w tym: 1)znalezc jakis program ktory zabiera malo zasobow, a robi swoje (sprawdza serwery) w tle 2)zmusic Spam-assasina by wspolpracowal z tym programem @gajownik sprobuje z tym fetchmailem w wolnej chwili ----------- Edycja: Cos mi sie widzi ze moga byc problemy ze zgraniem fetchmaila i spam-assasina Co prawda fetchmail sam w sobie posiada filtry antyspamowe ale mi to rozwiazanie wyjatkowo nie odpowiada. :/ Z tego co teraz widze na www to bede musial ostro poczytac HOWTO i FAQi, ech, to trooszkeee potrwa btw. jak ktos cos wie to niech da znac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boruta Napisano Marzec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2005 fetchmail+procmail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi