kat Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Hejo. Zainstalowalem plugin (yum) i... nic.... xmms zachowuje sie tak jak przed instalacja (przewala cala playliste i nic nie odgrywa) - bawilem sie w opcjach i/o, przelaczalem pluginy obecne, wylaczalem ten plugin mpge layer 1/2/3 i nic nie skutkuje. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trzyowce Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 zainstaluj xmms-mp3 powinno zadziałać, znajdziesz go np na http://rpm.pbone.net/ pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano Marzec 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 (edytowane) Zainstalowalem plugin (yum) mam juz xmms-mp3 :] - nadal nie odgrywa mp3 i w tym tkwi problem edit - wywalilem xmms'a i wszystkie pluginy i zainstalowalem od nowa (w tym ten xmms-mp3) - nadal nic... ma ktos jakis pomysl ? Edytowane Marzec 14, 2005 przez kat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 A masz dopasowany plugin mp3 do xmms-a.Musi byc ta sama wersja xmms i tego pluginu.Popatrz dokladnie bo u mnie dziala.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano Marzec 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Install: xmms.i386 1:1.2.10-9 - base Install: xmms-mp3.i386 0:1.2.10-0.lvn.2.3 - livna-stable ----------------- Installed: xmms.i386 1:1.2.10-9 xmms-mp3.i386 0:1.2.10-0.lvn.2.3 Complete! tak wlasnie mam... nie dziala... =============== edit: Dobra, udalo sie, wstyd sie przyznac o co biega ;-) Gdy dodaje do odtwarzania liste mp3 z dysku windowsowego podmontowanego w linuchu to nie dziala (gdy skopiowalem jedna mp3 do $HOME to smiga), co zrobic, zeby odczytywalo mi normalnie te mp3 z listy bez koniecznosci kopiowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 co zrobic, zeby odczytywalo mi normalnie te mp3 z listy bez koniecznosci kopiowania ? Jaki masz wpis w fstab dotyczący windowsowej partycji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano Marzec 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 /dev/hda1 /mnt/dyskc vfat defaults 0 0 /dev/hda5 /mnt/dyskd vfat defaults 0 0 o tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 o tak. Trochę mało ;-) Spróbuj tego: /dev/hda1 /mnt/dyskc vfat auto,quiet,rw,dmask=0000,fmask=0111,utf8,nodev,noexec,nosuid 0 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano Marzec 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Smiga jak dziki. Dziekuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi