MarCiNWz Napisano Marzec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2005 Witam wszystkich Nie wiem do jakiego działu mam zakwalifikować ten problem... Mam problem z nagraniem pewnego obrazu cue/bin. Po nagraniu w K3B i w Nero pod Windowsem podaczas próby wejścia w Linuksie wyskakuje błąd Nie można zamontować urządzenia. Otrzymany komunikat błędu: mount: I could not determine the filesystem type, and none was specified Windows pokazuje jakby (_wogóle_ → w ogóle) ORT nie było nic nagrane. Czy może ten obraz jest uszkodzony?? Czy możliwe jest, że obraz ten jest zrobiony w jakimś egzotycznym formacie?? Podczas wypalanie nie występują żadne błędy. Nagranie na innym nośniku przynosi identyczny efekt. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnDoe Napisano Marzec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2005 Ja sie w sumie nie znam ale przydala by sie jeszcze informacja czy tą plytkę mozesz odczytac w (_linuxie_ → Linuksie) ORT czy też nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Marzec 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2005 Trochę źle opisałem problem. Powyższy błąd jest w Linuksie, w Windows jest tak jakby była w napędzie czysta płyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Po tym co napisałeś wydaje mi się, że obraz jest uszkodzony. Na Twoim miejscu poszukałbym jak się zamienia bin+cue na iso (wiem tylko, że programikiem bin2iso) i po otrzymaniu gotowego (lub nie otrzymaniu skoro jest uszkodzony) obrazu zamontowałbym go jak zwykłą płytkę (mount /adres_do_iso /katalog_montowania). Wtedy już na 100% będziesz wiedział, czy obraz jest poprawny czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi