andriusza1 Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Witam, nie wiem co mnie pokusilo i zaistalowalem sterowniki do Nvidii ze strony livna czy jakos tak przez yuma z porad gajownika i teraz nie odpoalaja mi x-y Odinstalowalem nvidia-glx i kernel-module-nvidia, pozniej probowalem znowu zainstalowac stery orginalne z nvidii i dalej nie dziala Tak to jeszcze nie mialem. Wpisywalem glxinfo |head -15 i wyskoczylo unable to open display (null) - to przed odinstalowaniem nvidia-glx, a teraz gdy restartuje kompa to uruchamia mi sie przemontowywanie systemu i pozniej respawining too fast i wylacza mnie na 5 minut, Qrcze co mam zrobic zeby nie przeinstalowywac calej fedorki, niech mi ktos pomoze please! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Pewnie coś się namieszało w xorg.conf. Spróbuj odpalić w trybie tekstowym i zmienić w sekcji Device nvidia na nv. Jeśli to nie pomoże to utwórz nowy plik xorg.conf w ten sposób: # Xorg -configure # mv /root/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf Pozdrawiam PS. Przed instalacją driverów Livny odinstalowałeś oryginalne sterowniki nvidii? ZTCP jak instalujesz sterowniki nvidii trzeba ręcznie przekopiować jakieś pliki (nie pamiętam już jakie). Spróbuj je usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Witam, no juz przeinstalowalem z plyty tylko kde i musialem pousowac pozniej duplikaty w apt i dziala,ale zapisalem sobie twoja metode tak na przyszlosc. Moze sie jeszcze przydac Pozdrawiam i dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi