lenrock Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 zapodałem sobie sterowniki do NFORCE3 (modul nvsound) i ogolnie dzila on tylko na OSS (tak przynajmniej na podstawie testow w XMMS uwazam ) , XMMS slucham , ale np w CD-playerze nie da sie juz tego ustawic , i praktycznie oprocz XMMS mam wszytsko gluche :/ jak to zmienic ? (na szczescie MPlayer tez gra) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 zapodałem sobie sterowniki do NFORCE3 (modul nvsound) i ogolnie dzila on tylko na OSS Jakiego używasz środowiska graficznego oraz serwera dźwięku? Jeśli KDE z artsd, to w Centrum Sterowania w ustawieniach systemu dźwiękowego wybierz wyjście OSS. Tak z ciekawości: dlaczego zainstalowałeś te niewolne sterowniki? Mają jakieś opcje, których nie dają Ci standardowe moduły dostarczane z kernelem? nvsound to sterownik OSS (uznane jako przestarzałe w jądrach z serii 2.6) -- teraz rządzi ALSA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenrock Napisano Marzec 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2005 Siedze na Gnomie jaki serwer dzwieku to nie wiem ,jest to swierza instalacja Fedory wiec pewnie jakis domyslny. A te moduły "niewolne" zainstalowalem ze starego przyzwyczajenia z innego systemu operacyjnego ze najbardziej oplaca sie miec sterowniki od producenta sprzetu , moja wiedza na temat ktore sterwoniki sa lepsze chyba dopiero sie wyrabia i cos widze ze pewnie wroce do tych "wolnych" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi